Inici 9 General 9 1.030 farmàcies de Barcelona distribueixen díptics sobre la Insuficiència Cardíaca

1.030 farmàcies de Barcelona distribueixen díptics sobre la Insuficiència Cardíaca

9 maig, 2018 | General, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, RSC

Aquesta setmana, 1.030 farmàcies de Barcelona distribuiran entre els pacients díptics sobre la insuficiència cardíaca per tal de donar a conèixer aquesta malaltia, gràcies al conveni signat entre l’Associació de Pacients amb Malaltia Cardiovascular “Corazón Sin Fronteras" i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, que el passat 25 d’abril va signar un conveni per al desenvolupament de la “Setmana Mundial de la Insuficiència Cardíaca” amb aquesta entitat.

Saps què és la insuficiència cardíaca?

És la pregunta que tracten de respondre els díptics informatius que FEFAC i Corazón Sin Fronteras han posat a disposició de les farmàcies de Barcelona i, per tant, de la població. En el díptic s’explica que la insuficiència cardíaca és una malaltia crònica que es diferencia d’altres malalties del cor com la parada cardíaca o l’atac de cor:

  • La parada cardíaca pot veure’s com un “problema elèctric”
  • L’atac de cor pot veure’s com un “problema de fontaneria”
  • La insuficiència cardíaca pot veure’s com un “problema de bombeig”

Els símptomes principals de la IC són batecs ràpids, cansament, pèrdua de gana, augment de pes sobtat, inflamació dels turmells i abdomen i dificultat per respirar.

2,3 milions de persones afectades a Espanya per la IC

La insuficiència cardíaca afecta 2,3 milions de persones a Espanya, majoritàriament a homes de més de 65 anys. Tot i això, és important recordar que també pot afectar a dones i persones joves.

Mou-te per la Insuficiència Cardíaca”

Aquesta acció s’emmarca dintre de la campanya “Mou-te per la IC”, una iniciativa de la Xarxa Europea d’Insuficiència Cardíaca (IHHub), que a Espanya coordina CardioAlianza, entitat estatal que aglutina les associacions de malaltia cardiovascular, entre elles Corazón Sin Fronteras; amb la col·laboració de la Secció d’Insuficiència Cardíaca de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), l’Institut Clínic Cardiovascular (ICCV), la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), l’Ajuntament de Barcelona i Novartis.

0 Comments