Inici 9 Empresarials 9 FEFAC 9 1.277 presentacions baixen de preu aquest 2019

1.277 presentacions baixen de preu aquest 2019

3 gen., 2019 | FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Política sanitària, Sanitària

L’1 de gener de 2019 va entrar en vigor l’Ordre de Preus de Referència de 2018, publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat 27 de novembre.

Aquesta rebaixa el preu de 1.277 presentacions de medicaments de farmàcia comunitària, que reduiran la factura pública de medicaments en 88 milions d’euros. També baixen de preu 497 presentacions de medicaments hospitalaris.

Fins a l’1 de gener, les farmàcies comunitàries han estat dispensant les existències disponibles a preu anterior. Des de l’1 de gener, es dispensen a preu rebaixat, assumint la diferència de les existències en estoc. Cal tenir en compte que són més de 16.000 les presentacions que s’han vist afectades des de la publicació d’aquesta ordre el passat 27 de novembre.

Alguns fàrmacs com antiinflamatoris, medicaments per a la tos, l’artrosi, la hipercolesterolèmia, glaucoma o hipertensió arterial pateixen fortes baixades de preu, de manera que els 10 principis actius amb major impacte en la baixada de preus representen el 89% de la reducció de la factura.

L’ibuprofè baixa de preu

Entre les presentacions de medicaments que baixen de preu es troben principis actius com l’ibuprofè, fàrmacs per a l’asma com el salbutamol o la budesodina, antidepressius com l’escitalopram, anticonceptius orals com el levonorgestrel/etinilestradiol o medicaments per al Parkinson com el ropinirol.

10 PRINCIPIS ACTIUS MÉS UTILITZATS QUE BAIXEN DE PREU

PRINCIPI ACTIU

INDICACIÓ

BUDESONIDA

Asma

ESCITALOPRAM

Depressió

ETORICOXIB

Artritis I artrosis

IBUPROFENO

Inflamació, dolor i febre

LEVONORGESTREL / ETINILESTRADIOL

Anticonceptiu

METOTREXAT

Immunosupressor

RISPERIDONA

Esquizofrènia

ROSUVASTATINA

Hipercolesterolèmia

SALBUTAMOL

Asma

ROPINIROL

Pàrkinson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Font d'informació: CGCOF

1 Comment
  1. Tacita a tacita fins valor zero. Quan  ens plantarem?