Inici 9 Empresarials 9 FEFAC 9 Darreres accions de la Plataforma contra la Morositat perquè els proveïdors cobrin al dia

Darreres accions de la Plataforma contra la Morositat perquè els proveïdors cobrin al dia

28 març, 2017 | FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Impagaments

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), formada per empreses i associacions de tot l’Estat (entre elles, l’Associació de Farmàcies de Barcelona), té com a objectiu realitzar accions per recuperar els terminis de pagament que fixa la legislació.

Una de les seves iniciatives més destacades és promoure els canvis necessaris per establir un règim sancionador de la morositat, que ha presentat a totes les formacions polítiques i que serà una de les principals reivindicacions que realitzi aquesta organització durant la celebració de la IV Cimera Político-Empresarial prevista per al 20 d’abril a Madrid.

En aquesta línia de treball, la setmana passada, el president de la Plataforma, Antoni Cañete, es va reunir amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, que va donar el seu suport a la instauració d’un règim sancionador que penalitzi la morositat. Altres mesures amb les que es va mostrar d’acord va ser l’agilització de la recuperació de l’IVA no cobrat i la modificació de la Llei de Contractació Pública, que actualment es troba en tràmit parlamentari.

Una altra de les reclamacions de la PMcM és que es publiquin les dades reals del termini de pagament de les Administracions Públiques. Tot i que, segons l’informe del Ministeri d’Hisenda, els terminis han millorat, a les xifres publicades cal sumar 30 dies de termini màxim legal permès per obtenir la dada real, és a dir, a partir del primer dia en què hauria d’haver-se abonat el deute. Precisament per fer servir aquesta metodologia que crea confusió, Brussel·les ha obert un expedient al Govern espanyol.

Segons les dades del Ministeri d’Hisenda, les Administracions autonòmiques estaven pagant als seus proveïdors, al mes de desembre de 2016, a 29 dies de mitjana (59 dies, segons el càlcul real). Aquestes dades són molt similars a Catalunya.

Font: PMcM

0 Comments