Núria Bosch representa els farmacèutics titulars de la demarcació de Barcelona, sota el lema “Canvi real per al comerç real”.

La candidata compta amb el suport del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i de l’Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB), que el passat mes de març van signar un document per fer-li costat conjuntament.

Núria Bosch és farmacèutica, tècnica en ortopèdia i Màster en Gestió d’Empreses MBA per ESADE. Ha treballat al sector de la indústria farmacèutica i, des de l’any 2002, és titular d’oficina de farmàcia a Barcelona. Des de l’any 2016 és vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB). Actualment també és sòcia de FEFAC.

Què vol transmetre amb el lema “Canvi real per al comerç real”?

Necessitem un canvi real, amb una cambra transparent encaminada a la bona governança i al progrés sostenible, que sigui representativa del teixit empresarial i també tingui en compte als autònoms, respectant el consens i la diversitat, amb nous lideratges i noves formes de fer. Igualment, una cambra paritària, tenint en compte que el teixit comercial català està integrat majoritàriament per dones, el 75%, i per tant la seva representació també és important als òrgans de decisió. L’objectiu és apropar la Cambra als professionals per donar a conèixer el que fa, què pot fer i crear grups de treball per implicar a tothom en la defensa dels interessos comuns per defensar i promoure la competitivitat.

Pot explicar-nos el seu projecte?

Es tradueix en cinc grans línies d’actuació. La primera és proximitat per un comerç real. Des de la Cambra de Comerç de Barcelona potenciar la proximitat i la importància que té per a la societat, fent valdre els seus factors clau, que són la confiança, la qualitat, la sostenibilitat, la possibilitat de crear sinèrgies i de col·laboració.

La segona és les noves tecnologies, incorporar-les, analitzar les necessitats del sector per fer front als nous hàbits de consum i desenvolupar eines estratègiques que permetin ser competitius. Eines digitals que permetin crear sinergies i col·laborar en els diferents sectors del comerç.

La tercera és invertir en formació com a eina clau per potenciar el servei i la qualitat del comerç. Parlem de formació en noves tecnologies, tècniques de venda, gestió, competències, etc. adaptades als nous hàbits del consumidor. En aquest sentit, és bàsic potenciar la formació dual i la col·laboració en termes de formació entre les diferents entitats públiques.

La quarta línia d’actuació és economia sostenible i responsabilitat social. El comerç de proximitat serà clau en el futur i la sostenibilitat del sistema requereix menys transport, menys embalatge i menys residus, però també com a eix clau de responsabilitat amb les persones, punt d’intercanvi social, detecció de persones amb problemes d’exclusió social (radars), persones cada dia més soles que necessiten mantenir relacions socials i el comerç és vital. El comerç és el reflex de la vida de les persones, és un punt imprescindible per les persones amb dependència però també un referent real per als més joves. Cada dia hi ha més gent que viu sola, persones més grans o més  joves, però és necessari un entorn pròxim que es preocupi de les persones i de les seves necessitats, humanitzar els barris, pobles i ciutats.

La última i cinquena, fomentar llocs de treball de qualitat, apostant per un comerç de proximitat de qualitat, ben format i de confiança, basat en personal format i estable, en el qual es creïn motivacions perquè la gent més jove vegi en el comerç un futur de desenvolupament professional de qualitat i estable.

Per què és important mantenir la participació dels farmacèutics en el ple de la cambra? 

Les cambres de comerç han de representar el teixit empresarial i són eines fonamentals per al progrés econòmic i social del país. És important que els farmacèutics estiguin presents i representats, per tal que es visualitzi la tasca que realitzen en el seu dia a dia i es compti amb ells a l’hora de desenvolupar estratègies de desenvolupament del comerç a Barcelona. La xarxa d’oficines de farmàcies està formada per professionals autònoms i representem molt fidelment la xarxa de comerç establerta, diferents mides, diferents localitzacions, però totes amb l’objectiu comú d’oferir el millor servei professional de qualitat i confiança a les persones. El que més valoren els usuaris de les oficines de farmàcia és la professionalitat, proximitat i confiança… i hem de treballar per tal d´assegurar que la xarxa continuï sent viable.

Té el suport del COFB i FEFAC. Quin missatge li agradaria transmetre als farmacèutics?  

La Cambra de Comerç és una corporació de dret públic que presta servei ales empreses, contribuint a la regeneració del teixit econòmic, amb la funció de representació, promoció i defensa dels interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació. Creiem que és molt important continuar mantenint la representació de les farmàcies al Ple de la Cambra, que ens ha permès tenir veu i vot en aquesta institució de representació econòmica i empresarial en benefici del nostre sector.

És important que els farmacèutics siguin conscients que podem votar a les eleccions a la Cambra,  que hem de votar, ens representa a nosaltres i és important que tots votem per poder mantenir la representació de les farmàcies, i per fer sentir la veu dels farmacèutics tant en l’àmbit empresarial i polític com en fòrums econòmics.

El nostre epígraf és el del comerç al detall, que inclou molts altres tipus de comerços, com roba, electrodomèstics, llibres, joies, etc. Creiem que l’oficina de farmàcia podria ser representativa de tots ells, per l’extensió geogràfica que la caracteritza, fent que estigui present a tots els carrers, barris i pobles.

Les cambres són importants també al territori amb les seves delegacions, i per això és important el vot de Barcelona, però també d’arreu del país, per assolir la millor representació. Per aquest motiu animem a tots els farmacèutics titulars d’oficina de farmàcia a votar, necessitem el màxim nombre de vots per poder obtenir la representació.

Aquest any les votacions seran digitals. Pot explicar-nos com funcionaran?

A les eleccions a la cambra no es vota un president, es vota un candidat o candidata del grup i categoria en el qual es pot exercir el dret a vot. En el cas de les oficines de farmàcia és el grup 8, categoria 7, i es poden votar dos candidats/tes, donat que hi ha dues cadires per aquest epígraf. El conjunt dels 60 membres escollits que formen el Ple son els que escullen el president i la resta de membres del Comitè executiu.

A la web www.cambrabcn.org/candidats, introduint el NIF de l’empresa o de l’autònom mostra els grups i categories en els quals pot exercir el dret de vot, i també mostra els diferents candidats als quals es pot votar.

Les votacions es faran de forma electrònica

És que per primer cop les votacions es faran de forma electrònica amb certificat digital. Es podrà votar electrònicament del 2 de maig al 7 de maig, de 9 h. del dia 2 a les 9 h. del dia 7.

També es pot votar presencialment

El 8 de maig, de 10 h. a 18 h., es pot exercir el dret de vot de forma presencial als col·legis electorals amb autentificació física. Es podrà fer a la delegació de Barcelona, Diagonal 452, però també  a les altres delegacions d’Igualada, Vilafranca del Penedès, Vilanova i Geltrú, Sant Feliu del Llobregat, Hospitalet, Badalona, Mataró, Granollers, Vic i Berga.

FEFAC - Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank