PG Gestiona els residus des del punt d’origen fins al tractament final

L’oficina de farmàcia genera residus sanitaris que cal gestionar de manera adequada i diferenciada de la resta de residus, per tal de garantir la protecció del medi ambient i les persones.

Davant una possible inspecció, és aconsellable assegurar-se que es compleix amb la normativa de la Generalitat i tenir present els diferents tipus de material i substàncies de rebuig, que es classifiquen en grups segons el grau de perillositat i la tipologia de cadascun d’ells.

  • Els del Grup I i II són assimilables als urbans i no requereixen de cap tractament específic. Els del grup II, que inclou gases, xeringues, guixos o tires reactives, han d’introduir-se en bosses especials i poden anar als contenidors convencionals.
  • En canvi, els residus que pertanyen al Grup III, que inclouen els fluids biològics, agulles i bisturís, i material tallant i/o punxant, així com els del Grup IV, que són els citotòxics, han de seguir un procés estipulat. Cal tenir present que els del Grup III i el IV  tenen un límit d’emmagatzematge de sis mesos.

FEFAC manté un acord amb PG Residus Sanitaris, amb més de 20 anys d’experiència en la recollida i transport de residus, especialitzada en la gestió dels residus sanitaris produïts en centres de salut. Aquesta empresa s’encarrega de gestionar els residus durant tot el procés que ha de seguir, des del punt d’origen fins al tractament final.

Així, el servei, amb preus especials per a farmàcies associades a l’empresarial, inclou la tramitació de la documentació específica, el subministrament dels contenidors homologats per a cada tipus de residu i l’etiquetatge amb la procedència i el destí del residu, així com la recollida, transport i lliurament del material a un gestor autoritzat.

Més informació: PG Residus-FEFAC

FEFAC - Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank