Inici 9 General 9 PIMEC reclama una entitat empresarial estatal que defensi les petites empreses

PIMEC reclama una entitat empresarial estatal que defensi les petites empreses

21 juny, 2017 | General, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE

Ahir es va celebrar a l’Hotel Palace de Barcelona la conferència del ‘Fórum Europa. Tribuna Catalunya’, organitzada per Nueva Economía Fórum, a la qual va assistir el president de FEFAC, Antoni Torres.

El president de PIMEC, Josep González, va expressar durant la seva ponència que “les polítiques econòmiques, socials i de tot tipus que es fan, no només al nostre país, sinó a tot Europa, s’haurien de plantejar, sense excepció, en clau principal de les pimes, no de les grans empreses, com es fa ara”.

Va recordar també que les micros, petites, mitjanes empreses i els autònoms representen el percentatge més elevat del PIB i de l’ocupació, i que són el 99,8% de les empreses. Per aquesta raó, considera important “afavorir els petits negocis, que són justament els que generen oportunitats i promouen la igualtat social i l’equilibri territorial”.

Respecte la representativitat de les pime a l’àmbit europeu, va explicar que hi ha una clara diferenciació entre Business Europe, que acull les patronals de grans empreses, i UEAPME, que agrupa les patronals de pimes, de la qual a PIMEC té una vicepresidència. González va destacar que a Europa hi ha dues entitats que representen les grans i petites empreses, fet que no es dóna a Espanya, on PIMEC és una de les úniques empresarials que defensa les pimes. Per tant, va lamentar la falta a Espanya d’una organització patronal representativa de les pimes i els autònoms, independent i autosuficient, capaç de presentar propostes i de reclamar mesures que, si cal, pugui contrastar, compartir o confrontar amb la patronal de les grans empreses.

El president de la patronal catalana va destacar dues conseqüències negatives d’aquesta no separació de representativitat, com són el ‘Projecte de llei de contractació pública’ i una fiscalitat injusta per a les pimes. Segons va afirmar, el propi Ministre Montoro fa poc va comentar que les grans empreses pagaven un Impost de Societats aproximadament del 7% i les pimes, del 18%. “Si volem que siguin més competitives i agafin més dimensió, caldrà pensar en una fiscalitat específica per a elles”, assenyalà González.

Un altre dels temes tractats va ser el suport de PIMEC a la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament. “Així ho hem demanat i formem part de la petició que fa Barcelona Global. Barcelona és, sens dubte, la millor opció per ubicar-la”, afirmà el seu president.

González va aprofitar la presència del ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, per reclamar una reducció dels costos energètics per a les pimes. En aquest context, va recordar que les empreses espanyoles tenen el preu de l’electricitat més alt de la Unió Europea i això disminueix la capacitat de competència de les pimes. Sobre aquesta qüestió, el ministre va fer referència a la baixada del preu al que es paga el kilowatt, des que es van iniciar les energies renovables, que era de més de 400 euros segons els compromisos adquirits pel Govern socialista, a l’actualitat, 38 euros, i va argumentar que les decisions polítiques heretades condicionen la situació actual.

La conferència va ser presentada per Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, que va destacar la millora dels resultats empresarials i de productivitat, tot i que considera que els existeix angoixa davant un futur on, d’una cultura de direcció vertical, es passa a una on la direcció és més horitzontal i col·laborativa. 

0 Comments