A partir del 12 de maig és obligatori establir un sistema de registre diari de la jornada.

El Reial Decret 8/2019, de 8 de març, que entrarà en vigor el pròxim 12 de maig, preveu l’obligació de l’empresari d’establir un sistema de registre diari de la jornada, per tal de combatre la precarietat laboral. Són moltes les preguntes que sorgeixen al voltant d’aquest tema.

Aquesta obligació és per totes les empreses? Sí, amb independència de si es realitzen o no HHEE, la mida i facturació de la mateixa.

Aquesta obligació és per tots els treballadors? Si, inclús càrrecs directius de l’empresa. No obstant, hi ha excepcions, com alta direcció, empleats de la llar, representats de comerç.

Com s’ha de crear aquest registre? Analitzant els treballs que desenvolupen els empleats. També analitzant les seves característiques, s’ha de negociar i acordar un sistema amb la RLT.

Què passa si el 12 de maig encara no hi ha registre? Ens exposem a la imposició d’una multa. Per tant, multes que vande 626 a 6.250 euros.

Què passa amb les empreses treball temporal? Responsable davant de inspecció serà la ETT. Per tant, l’ETT és qui s’haurà de posar d’acord amb la usuària si vol fer us dels mitjans de control propietat de l’empresa usuària.

Què passa amb la protecció del ret a la intimitat i a les dades de caràcter personal? El sistema de control horari que esculli l’empresa haurà de conviure amb altres drets, per tal de protegir la intimitat dels treballadors i les seves dades personals.

FEFAC - Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank