Inici 9 Actualitat 9 Bona salut percebuda a Barcelona però marcada per les desigualtats

Bona salut percebuda a Barcelona però marcada per les desigualtats

26 jul., 2019 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Sanitària

El 82,1% dels homes i el 78,5% de les dones declaren tenir un bon o excel·lent estat de salut.

Els resultats de la darrera Enquesta de Salut de Barcelona (ESB) mostren que a la ciutat el 82,1% dels homes i el 78,5% de les dones declaren tenir un bon o excel·lent estat de salut. Tot i això, en funció del sexe, el nivell socioeconòmic i del territori en què es viu es fan evidents les desigualtats.

Això, però, contrasta amb l’augment del risc de tenir una mala salut mental, en què s’observen també desigualtats. Entre la població de 15 anys o més presenten risc de mala salut mental el 20% de les dones i el 16,5% dels homes. Aquest factor és més alt en persones aturades o treballadores de classe manual.

L’obesitat ha crescut a Barcelona

L’enquesta també recull que la pobresa material severa afecta el 15,9% de la ciutadania, amb incidència directa sobre la mala salut percebuda d’aquestes persones. Segons els resultats, l’obesitat ha crescut a la ciutat, malgrat que l’activitat física millora.

En persones aturades hi ha nivells més alts d’obesitat i excés de pes. En l’àmbit de les cures, les dones (43%) són les que es fan càrrec dels menors, mentre que els homes hi prenen part conjuntament (49,8%). L’enquesta reflecteix que quan algú té cura d’una altra persona a casa, sigui amb ajuda o sense ella, la seva salut percebuda empitjora.

Sobre l’Enquesta de Salut de Barcelona

L’ESB, realitzada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, recull informació rellevant sobre les condicions de vida i l’estat de salut de la ciutadania, els determinants de salut i el context físic i social.

L’any 1983 l’ASPB va realitzar la primera enquesta, pionera a l’estat espanyol, que arriba ja a la setena edició i es consolida com una eina per a la planificació i l’abordatge de les polítiques de salut i qualitat de vida.

En aquesta ocasió, inclou dades sobre nous àmbits com els factors de pobresa energètica i pobresa material, les cures, la no vacunació i la inseguretat alimentària, entre d’altres.

0 Comments

Submit a Comment