Una sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 6 de València ha donat la raó a diverses farmàcies, que recuperaran interessos de demora que no van cobrar dels Plans de Pagament a Proveïdors dels anys 2012 i 2013, segons publica avui Expansión. Recordem que aquests plans establien com a condició de cobrament la renúncia als interessos de demora.

Aquesta sentència obre la porta a multitud de reclamacions de proveïdors, segons aquest diari. En el cas de les farmàcies valencianes, la Generalitat al·legà que els recurrents tenien manca d’acció directa per reclamar, doncs qui va fer de mediador va ser el Col·legi de Farmacèutics. Les farmàcies van defensar que havia d’aplicar-se la Llei 3/04 de mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials, que veta la renúncia als interessos.

Correo Farmacéutico també es va fer ressò durant el mes de febrer d’una sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 1 de València, que reconeix el dret d’una titular de farmàcia de cobrar els interessos de demora mitjançant el mecanisme de pagament automàtic. En aquest cas, la Conselleria de Sanitat ha de fer efectiu l’ingrés de gairebé 40.000 euros per haver retardar el pagament de les factures del 2012, 2013 i gener de 2014.

Adjuntem l’article d’Expansión, així com el de Correo Farmacéutico.

D’altra banda, també us facilitem un article que publica també Expansión, signat per Antoni Cañete, president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) i vicepresident de PIMEC. La PMcM, a la qual està adherida l’Associació de Farmàcies de Barcelona, treballa amb les empreses, Administracions i classe política, també en l’àmbit europeu, per tal que les comunitats autònomes paguin als seus proveïdors segons els terminis establerts a la normativa. Tal com es va comprometre aquesta empresarial, una de les línies d’actuació és que es reconegui a les farmàcies el dret de retorn dels interessos de demora.

 

 

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank