Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notes de premsa FEFAC
inici FEFAC - Notes de premsa
     
  FEFAC i l'ONG Banc Farmacèutic, unides perquè el medicament arribi a tota la societat  
 

La Federació Empresarial contribuirà a difondre la Campanya de Medicaments Solidaris i el Fons Social de Medicaments, iniciatives impulsades per l'ONG farmacèutica

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: RSC
  • Etiquetes: Banc Farmacèutic | RSC | ONG
  • Data de publicació: 04/01/2017 10:53:08
 
 

La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) i l'ONG Banc Farmacèutic han renovat el seu acord de col·laboració, que va ser signat el passat 27 de desembre pel president de la Federació, Antonio Torres, i el director de l'ONG, Jordi Bosch.

A través d'aquest conveni, l'organització empresarial es compromet a difondre les activitats impulsades per Banc Farmacèutic, alhora que preveu promoure la participació de les oficines de farmàcia en aquestes accions, que van dirigides a facilitar medicaments a persones en situació d’exclusió social i pobresa.

El desenvolupament d'accions de Responsabilitat Social Corporativa forma part destacada de la línia estratègica de FEFAC, segons expressa el seu president: "La vocació d'ajut es troba intrínseca en la professió farmacèutica, i considerem que la nostra Federació ha d'impulsar aquesta vessant més social de les farmàcies, que contribueix a donar visibilitat a l'aportació que ja realitzen de manera individual ", apunta Torres.

Entre les iniciatives de Banc Farmacèutic, destaca la Campanya de Medicaments Solidaris, que celebra la seva 10a edició el proper 4 de març, en 15 províncies espanyoles. Els medicaments recollits, no subjectes a prescripció mèdica, aniran destinats a les 120 entitats col·laboradores de l'ONG, per tal de posar-los a disposició de les persones que els necessiten, usuàries dels seus centres o serveis socials. Aquest any, la quantitat de fàrmacs requerida per aquestes entitats arriba als 55.000.

Les farmàcies participants, amb l'ajuda de voluntaris, animaran la ciutadania a adquirir els medicaments demandats per una entitat assistencial de la zona, i la seva col·laboració es realitza sense ànim de lucre, realitzant un donatiu econòmic a Banc Farmacèutic en finalitzar la Campanya. En la passada edició, van participar 706 farmàcies de les 12 províncies en què es va dur a terme la iniciativa (sent 428 de Catalunya), i es van recollir 30.000 medicaments.

Fons Social de Medicaments

Una altra de les activitats primordials de Banc Farmacèutic, en la difusió de la qual col·laborarà FEFAC, és el Fons Social de Medicaments, posada en marxa el 2015 per fer front als efectes de la pobresa farmacèutica, patida per persones que, per manca de recursos, es veuen forçades a renunciar als seus tractaments per fer front a altres despeses. Segons l'últim informe de la Fundació Foessa, el 34% de famílies espanyoles en situació de pobresa no pot assumir el cost dels medicaments.

Davant d'aquesta situació, l'ONG ha desenvolupat el programa Fons Social de Medicaments, que permet als pacients amb malalties agudes o de llarga durada adquirir la medicació prescrita sense incórrer en despeses. La iniciativa, que va començar a desenvolupar-se a Barcelona, ​​s'està implantant també a València i Madrid.

Funciona mitjançant un circuit entre els treballadors socials dels centres de salut i les farmàcies, a través d'un sistema informàtic per al seguiment i coordinació de totes les parts implicades. El procediment comença amb la detecció per part del metge o professional d'infermeria d'un possible cas de pobresa farmacèutica, que és derivat al treballador social del centre de salut perquè estudiï la situació del pacient, segons els criteris establerts per l'Institut Català de la Salut.

Si el pacient compleix amb les característiques per ser donat d'alta com a beneficiari, les seves dades queden registrades a la intranet de Banc Farmacèutic i, mitjançant la seva geolocalització, se li indiquen les farmàcies col·laboradores més pròximes. El pacient pot dirigir-se a qualsevol d'elles per adquirir sense cost els medicaments que consten en el seu Pla de Medicació, i Banc Farmacèutic abona a la farmàcia mensualment la quantia de la medicació dispensada.

Jordi Bosch, director de l'ONG Banc Farmacèutic; Antoni Torres, president de

FEFAC; i Ana Planella, Coordinadora del Fons Social de Medicaments Catalunya i Llevant

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat