Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  La meitat d’espanyols s’automedica davant la presència de dolor  
 

El 56% de pacients consulta el farmacèutic sobre l’ús dels fàrmacs sobre el dolor, segons un estudi

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Professió
  • Etiquetes: automedicació
  • Data de publicació: 15/06/2017 12:44:56
 
 

El 52% de la població espanyola s’automedica davant la presència de dolor, segons dades publicades per Correo Farmacéutico sobre el primer Baròmetre del Dolor, de GSK. A l’estudi han participat 32 països i 19.000 usuaris, 540 d’ells espanyols.

Els pacients s’automediquen per al dolor lleu i, en principi, de forma responsable, segons afirma Pedro Ibor, coordinador del Grup de Treball de Dolor de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (Semergen). Explica que “els pacients tenen les seves experiències de tractament i, quan aquest és recurrent, se l’apliquen directament”. Malgrat això, alerta sobre “l’automedicació irresponsable” i destaca la importància de l’educació per part dels professionals.

Tot i així, l’informe posa de manifest que el 77% de pacients s’informa habitualment sobre els efectes adversos potencials i els riscos de l’ús dels medicaments per al dolor. Sobre les fonts d’informació, el metge i el farmacèutic en són les principals (78% i 56%).

Preguntats sobre els tipus de dolor i la seva afectació a la qualitat de vida, un de cada cinc pacients afirma que dificulta la seva trajectòria professional i la meitat de participants assenyala que treballen amb dolor, el que repercuteix sobre el seu rendiment. Pel que fa a l’absentisme laboral a causa d’això, es perden 3,1 dies laborals per aquest problema.

El dolor d’esquena és el més freqüent (patit pel 37% d’enquestats), seguit del de coll (35%) i lumbars (31%). Pel que fa al dolor crònic, es produeix sobretot per problemes osteoarticulars. Respecte l’agut, els derivats de traumatismes, cefalees i dolor viscerals són els més comuns.

Font: Correo Farmacéutico

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat