Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Principals novetats que incorporarà la Llei d’Autònoms  
 

Facilitats per a la jubilació activa i la conciliació familiar, entre les mesures a destacar / Jornada PIMEC sobre la Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom, el 18 de setembre (+info)

 
 
 • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
 • Categories: Laboral
 • Etiquetes: autònoms | laboral | PIMEC
 • Data de publicació: 04/08/2017 13:05:20 | Conté documents adjunts
 
 

El Congrés dels Diputats va aprovar el passat 29 de juny per unanimitat el projecte de Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom, que en aquests moments es troba en el Senat per completar la seva tramitació parlamentària abans de l’aprovació de la Llei i la seva entrada en vigor, prevista per als mesos de setembre o octubre, segons els terminis habituals de tramitació.

Un cop estigui publicada al BOE, des de FEFAC emetrem una nota informativa amb les novetats que incorpora aquesta nova norma per a la millora de les condicions laborals dels autònoms. Mentrestant, recollim aquí les mesures més destacades del projecte que en cas d’aprovar-se tindrien un efecte positiu sobre els titulars de farmàcia.

 • Està previst que els titulars de farmàcia que vulguin acollir-se a la jubilació activa, que actualment cobren el 50% de la pensió, percebin el 100% de la mateixa sense deixar de treballar si tenen contractat almenys un treballador per compte aliè.
 • Pel que fa a les mesures que potencien la conciliació, durant el descans per maternitat, paternitat, adopció, risc durant l’embaràs o lactància, hi haurà una bonificació del 100% de la quota d’autònoms. També en la línia d’afavorir la maternitat, les treballadores que es reincorporin a la feina durant els dos anys després d’haver estat mares, tindran dret a una bonificació per la qual la seva quota quedarà fixada en 50 euros mensuals durant el primer any de reincorporació al lloc de treball.
 • Els autònoms que tinguin al seu càrrec a menors de 12 anys, familiars fins a segon grau de consanguinitat en situació de dependència o amb discapacitat, i  que s’acullin a una reducció de jornada i siguin substituïts contractant un altre treballador, poden veure bonificat el 100% de la seva quota a la Seguretat Social durant 12 mesos.
 • El projecte de Llei també incorpora una bonificació per la contractació indefinida de familiars fins al segon grau de consanguinitat, que consistirà en el 100% de la quota per contingències comuns durant un any. Per poder acollir-se a aquesta bonificació, és necessari que no s’hagi acomiadat a cap treballador de manera improcedent durant els últims 12 mesos.
 • Una altra de les mesures que farà millorar les condicions laborals dels autònoms és que es reconeixeran per a aquests treballadors els accidents de treball in itinere, és a dir, els que succeeixen en el trajecte des del domicili fins al centre de treball. Amb el nou text de la norma, s’aplicarà el 75% en el cobrament de les prestacions. Un requisit per percebre aquest ajut és que es pagui la quota de contingències professionals.
 • Ampliació del que s’anomena ‘tarifa plana’ de sis mesos a un any a les persones que es constitueixin com a autònoms, que pagaran una quota de 50 euros a la Seguretat Social durant un any.
 • La demora en el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social serà menys penalitzada. Així, si actualment  el retard es penalitza amb un recàrrec del 20% del deute, amb la nova llei aquest percentatge es redueix al 10%, sempre que es realitzi el pagament durant el primer mes al del venciment del termini per a l’ingrés, elevant-se al 20% quan s’abona entre el primer i el segon mes i al 35% si es supera aquest termini.
 • Deducció de fins a 26,67 euros al dia en dietes, el que suposaria un estalvi per a aquells autònoms que es vegin obligats a dinar a fora. Per justificar la despesa, els pagaments hauran de realitzar-se de forma telemàtica i en restaurants.

 

Adjuntem el text de la Proposició de Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom, publicat al Butlletí Oficial de les Corts Generals, que també podeu consultar clicant sobre el següent enllaç: Congreso_Proposición Ley Autónomos

Així mateix, us facilitem la informació publicada per PIMEC sobre aquest futur canvi legislatiu: Comunicat PIMEC sobre vistiplau Llei Autònoms al Congrés

D’altra banda, el diari econòmic Expansión va publicar un especial dedicat a les novetats que incorporarà la Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom, que adjuntem per si és del vostre interès.

Jornada PIMEC 

PIMEC organitza per al 18 de setembre, de 9 a 13 hores, una Jornada sobre la Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom. Es tractaran els aspectes fiscals i jurídics de la nova norma, i es celebrarà un debat entre representants polítics responsables dels canvis legislatius en l'àmbit estatal.

Per a més informació, cliqueu aquí.

 
 
  Documents relacionats:
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat