Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Estàs preparat per adaptar-te a la nova normativa de protecció de dades?  
 

FEFAC es posa a disposició dels seus socis per informar-los sobre el nou Reglament

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Gestió
  • Etiquetes: protecció de dades | LOPD | Escura
  • Data de publicació: 08/03/2018 16:09:18
 
 

A partir del pròxim 25 de maig serà obligatori complir el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), relatiu a la protecció de dades personals de persones físiques i a la lliure circulació d'aquestes dades. Aquest reglament europeu va entrar en vigor l'any 2016, però, donada la seva complexitat, va establir una moratòria que finalitza el 25 de maig.

La nova normativa suposa un gran canvi conceptual respecte a l'actual sistema de protecció de dades. Una de les novetats principals és que s'introdueix el principi de proactivitat. Això vol dir que les farmàcies hauran de passar d'una actitud "passiva" a una molt més "activa", que implica un canvi estructural, en el qual l'Agència Espanyola de Protecció de Dades ja no diu què cal fer sinó que han de ser les farmàcies qui prenguin les mesures tècniques i organitzatives que calguin per garantir i demostrar que el tractament de les dades que fan compleix amb la nova normativa de protecció de dades.

Per facilitar el procés d'adaptació a la normativa, la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), amb la col·laboració de Bufet Escura, a través del seu responsable del Departament de Noves Tecnologies, Josep Mª Barcelona, va reunir el 7 de març a 70 titulars de farmàcia de Catalunya per explicar els principis fonamentals del reglament i resoldre dubtes.

Contacta amb el teu assessor

Per adaptar-se a la nova situació, la farmàcia ha d'estar ben assessorada. Una de les primeres tasques que cal dur a terme és modificar tots els textos legals de caràcter personal abans del 25 de maig. Posteriorment, s'hauran de complir les principals obligacions d'aquesta normativa, com dur a terme un registre d'activitats del tractament intern de les dades.

Des de FEFAC, seguirem informant sobre els aspectes més pràctics d'aquesta nova normativa, quedant a disposició dels socis que necessitin informació sobre assessorament en matèria de protecció de dades. A més, iniciem una sèrie de capítols per resoldre els teus dubtes. No t'ho perdis!

En el pròxim capítol...

Parlarem de dues noves figures en el marc de la nova normativa: el responsable i l'encarregat del tractament de dades. Explicarem les diferències entre ambdues figures, les competències requerides, així com les tasques a desenvolupar, amb casos pràctics.

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat