Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Jornada IQVIA i FEFAC a Barcelona  
 

T’agradaria saber cap a on creix el mercat del teu entorn?

Saps si ets competitiu al teu barri?

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Formació
  • Etiquetes: preus | formació | IQVIA
  • Data de publicació: 10/05/2018 12:10:00
 
 

La companyia de serveis d’informació i tecnologia en l’àmbit de la salut IQVIA i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) organitzen, el pròxim 10 de maig a les 20.00h, una jornada gratuïta per conèixer l’estat del mercat farmacèutic i millorar la gestió de la farmàcia. La jornada tindrà lloc a la seu d’IQVIA a Barcelona, al carrer Provença 392, 3ª planta, i tindrà una duració d’una hora i mitja. La jornada és oberta a tots els professionals farmacèutics, siguin o no socis de la FEFAC.

Transformació radical de la farmàcia

En els últims anys, l’oficina de farmàcia ha patit una transformació radical i el mercat és una de les conseqüències d’aquest canvi. L’any 2017 va tancar-se amb 22.072 farmàcies, que facturen 896.000 euros de mitjana, amb un preu mitjà per producte d’11,42 euros. Així ho explica Daniel Torregrosa, farmacèutic i responsable de relacions amb les farmàcies, que serà l’encarregat de donar a conèixer el panorama farmacèutic actual durant la jornada i realitzar una comparativa de valors de l’any 2017.

Els assistents a la jornada d’IQVIA i FEFAC tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà el perfil del consumidor actual, més exigent, i que busca un valor diferencial a la farmàcia. En aquest context, IQVIA aproparà els farmacèutics als diferents perfils de consumidor en funció de tendències mundials, com l’envelliment, que inevitablement influirà en les categories de la farmàcia que responen a aquest target.

El creixement de noves categories relacionades amb l’envelliment, però també amb la maternitat o l’esport, fruit dels hàbits de vida actuals, no haurien estat possibles sense la innovació. Per aquest motiu, la jornada se centrarà també en aquest aspecte, sense deixar de banda aspectes com la tendència online de les farmàcies i l’e-commerce.

Comparar preus amb els d’altres farmàcies

Cada farmàcia és diferent de les altres en funció de la seva localització i cal estudiar cada cas específicament. IQVIA ofereix a cada farmàcia una àrea d’influència individualitzada amb la qual poder comparar-se amb el seu mercat, tant en euros com en unitats, tant en l’àmbit provincial com en el nacional per així, gestionar millor les diferents categories.

Quantes farmàcies tenim al nostre voltant? Quina és la nostra àrea d’influència i com ha crescut? Quines categories creixen i quines decreixen? Quins són els productes més venuts a la nostra àrea d’influència per planificar l’assortit de la nostra farmàcia?

L’eina Pharmacy Focus Excellence és una aplicació web intuïtiva i visual que permet obtenir aquestes i altres dades de manera senzilla i comprensible. IQVIA la presentarà a la jornada i els socis de la FEFAC que ho desitgin podran beneficiar-se gratuïtament.

JORNADA IQVIA I FEFAC
Dia: 10 de maig
Lloc: C/ Provença, 392. 3ª planta
Hora: 20.00 h – 21.30 h.
Inscripcions:
També ho pots fer per telèfon 93 323 24 22 o via e-mail: fefac@fefac.cat.

Com arribar...

  • Amb transport públic: Línea de Metro L4 Verdaguer
  • Amb cotxe:

Parking 420 Garage (C/ Provença, 420)

Parking Chile (Passeig de St. Joan, 130)

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat