En tractar-se de salut, la informació que tracta la farmàcia és especialment sensible i, per això, des del sector farmacèutic s’han engegat els mecanismes necessaris per adaptar-se a la nova normativa. Aquesta ha arribat carregada de novetats, tal com s’explica en aquest article.

La primera d’elles és que el ciutadà ha de donar el seu consentiment explícit perquè la farmàcia pugui obtenir les seves dades personals, i una vegada obtingudes, hauran de ser tractades amb les màximes garanties per cobrir-se davant possibles reclamacions.

L’article publicat a Acofar també fa referencia als drets “ARCO”, als quals se sumen dos drets nous: el dret a l’oblit, que permet que s’esborrin les dades del ciutadà en els cercadors o xarxes socials, i el de portabilitat, que permet obtenir les dades d’un responsable del tractament per facilitar-les a un altre responsable del tractament.

L’article ens apropa  a la filosofia del que serà la nova normativa, que es basa en la proactivitat de les empreses per garantir la protecció de dades personals. Això obligarà a les empreses a portar un registre d’activitats, com alternativa a la inscripció pública de fitxers que es realitzava fins ara. Finalment, s’introdueix el que serà la nova figura del Delegat de Protecció de Dades, i recull les sancions que estableix el nou reglament.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank