Foto de oculista creado por senivpetro – www.freepik.es

El 65% dels catalans revisa la vista cada any o cada dos anys, el 35% actu a revisions amb menor freqüència de què hauria

El 37% dels catalans té miopia, segons dades de l’Estudi de la Visió a Espanya 2022, presentat per Clínica Baviera. La dada obtinguda situa a Catalunya dos punts per sota de la mitjana nacional (39%) on s’ha demostrat que la incidència d’aquest defecte visual ha augmentat un 10% entre els joves de 18 a 24 anys des de 2020 i encara és el defecte visual més comú entre els menors de 35 anys.

A més d’haver-hi més joves amb miopia que el 2020, la mitjana de diòptries també ha augmentat i ha passat de 2 a 2,5.

El 81% dels catalans té algun tipus de defecte visual en l’actualitat, segons l’Estudi de la Visió a Espanya 2022. La miopia és del que més s’operen els espanyols: un 6% dels que tenen aquest defecte visual s’han operat. Pel que fa als motius per operar-se, el més comú entre el 72,2% dels entrevistats és millorar la seva qualitat de vida i el segon la salut, concretament pel 15,9%.

Les dades de l’estudi també reflecteixen que les situacions en què més limitades se senten les persones amb miopia. Aquestes són: en conduir (42,1%), en els moments d’oci (40,2%) i llegint (27,9%).

Respecte a la cura de la visió, els resultats de l’Estudi determinen que el 65% dels catalans es revisa la vista cada any o cada dos anys. Igualment, el 35% acudeix a revisions oftalmològiques amb menor freqüència de què hi hauria.

Solucions a la miopia

El 90% dels espanyols entrevistats que tenen miopia utilitzen ulleres, un percentatge que augmenta amb l’edat, sent les lentilles més utilitzades pels joves.

Les ulleres i les lentilles no són les úniques alternatives, la cirurgia refractiva permet al pacient desenvolupar la seva vida normal sense la necessitat d’utilitzar-les, amb la comoditat que això comporta.

L’estudi també recull resultats sobre com ha afectat la pandèmia a la salut visual dels espanyols: un 21,3% dels espanyols declara preocupar-se més ara per l’estat de la seva visió. A més, el major ús dels dispositius electrònics durant la pandèmia ha derivat en un augment de les molèsties visuals: el 81% creu que ha afectat de forma negativa i pel 40% ha suposat un empitjorament de la seva vista.

Estudi de la Visió a Espanya 2022

Es poden consultar els resultats aquí:

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank