L’acció de Farmamundi i l’ONG local United Purpose es produeix gràcies a l’activació dels convenis d’emergència amb la Xunta de Galícia, la Generalitat Valenciana i el Fons d’Emergències.

La força i intensitat de la tempesta ha devastat les províncies de Zambézia, Manica i Inhambane, i enaiguat àmplies zones de Zimbàbue i Malawi. El Programa Mundial d’Aliments de l’ONU estima que almenys hi ha 2,8 milions de persones damnificades pel pas del cicló en els tres països. Només a Moçambic hi ha gairebé 500 persones que han perdut la vida i mig milió s’han vist greument afectades.

La intervenció, que es desenvolupa al costat de l’ONG United Purpose, es realitza a través de centres d’allotjament i ajuda directa a prop de 1.100 famílies de la província de Manica amb:

  • Repartiment de kits d’abric, lones i plàstics per a la cobertura dels habitatges que han estat parcialment destruïdes.
  • Enviament de kits d’higiene amb purificadors d’aigua i productes higiènics, amb especial atenció a articles per a les dones.
  • Subministrament de kits alimentaris, llavors de blat de moro, hortalisses de cicle curt i fertilitzants, ja que la majoria de les llars afectades pertanyen a comunitats on l’agricultura és la principal font d’ingressos les terres dels quals i cultius estan totalment anegadas.

El cicló Idai va tocar terra el passat 15 de març causant una gran devastació en la costa i el centre de Moçambic, concretament en àmplies zones de la ciutat portuària de Beira. “Milers d’habitatges i assentaments estan destruïts. Els forts vents i les inundacions han provocat greus danys en nombroses infraestructures, la qual cosa està afectant greument les instal·lacions de salut, d’aigua i sanejament per a la població, així com el subministrament d’energia i les comunicacions”, assegura l’equip de UnitedPurpose, organització que treballa a Moçambic des de 1996.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank