L’associació Catalana del Lupus (ACLEG), organització sense ànim de lucre formada per pacients, familiars i professionals, celebra el dijous, dia 10 de maig, el Dia Mundial del Lupus, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia entre la població i ajudar els pacients i les seves famílies.

Jornada informativa al matí

Al llarg del dia s’han organitzat diferents activitats a l’Hospital Clínic de Barcelona (C/ de Rosselló, 161). Al matí (de 10 a 14.00 hores) tindrà lloc una jornada informativa, amb la lectura del Manifest del Dia Mundial del Lupus.

Taules rodones a la tarda

La celebració continuarà a les 17.00 hores de la tarda, a l’Auditori Esteve (C/ de Rosselló, 153), amb la presentació de la presidenta de l’ACLEG, Pilar Lucas, i el doctor Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoimmunes. Després tindran lloc dues taules rodones:

  • Taula 1: Millorant la nostra qualitat de vida. La doctora Joana Guarch i Amadeu Obach, del servei de Psiquiatria i Psicologia Clínica de l’Hospital Clínic, parlaran de com viure amb lupus des del punt de vista psicològic, i María Forga, del Servei d’Endocrinologia i Nutrició i Psicologia Clínica de l’Hospital Clínic explicarà com la dieta pot ajudar.
  • Taula 2. Les obligacions dels pacients. Gerard Espinosa, cap del Servei de Malalties Autoimmunes del Clínic basarà el seu discurs en la medicació i tractarà de respondre a la pregunta: Em prenc les pastilles? Finalment, Ignacio Rodríguez-Pintó, Servei de Medicina Interna de l’Hospital Mútua de Terrassa, aproparà els assistents als “deures” dels pacients amb lupus.

La jornada finalitzarà a les 19.15 amb la lectura del Manifest del Dia Mundial del Lupus.

Frena el sol, frena el lupus

L’Associació Catalana del Lupus és una de les entitats que col·laboren amb FEFAC per tal d’impulsar la iniciativa “Frena el sol, frena el lupus”, que té com a objectiu facilitar a aquests pacients l’accés, a preu reduït, a fotoprotectors de qualitat a través de les oficines de farmàcia espanyoles.

Sobre el lupus (ELS)

El Lupus Eritematós Sistèmic (ELS) és una malaltia autoimmune produïda per un excés d’anticossos que ataquen les cèl·lules, afectant qualsevol òrgan. La patologia es produeix en brots, que poden provocar, entre altres símptomes, alteracions de la pell després de l’exposició solar, dolors musculars, pèrdua de pes, febre o cansament.

Aquests brots, diferents en cada pacient, poden presentar-se de forma greu o lleu, en intensitat i durada, i es combinen amb períodes de remissió durant els quals no existeix simptomatologia. Les afectacions més freqüents són renals, cardíaques, pulmonars, articulars, neurològiques i cutànies.

L’origen de la malaltia és desconegut, encara que pot tenir una base genètica, amb la influència de factors ambientals i hormonals. Es manifesta entre els 15 i 40 anys i és més freqüent entre les dones (amb una relació de 9 a 1). La patologia no té curació, encara que l’ús de tractaments diferencials segons la gravetat de cada cas ajuda a millorar els símptomes.

Més informació sobre el lupus a PortalCLÍNIC

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank