Els productes retirats formen part del primer període de lliurament. L’Aemps segueix avaluant la resta de productes inclosos en aquest període.

Un total de 66 productes homeopàtics han estat retirats per no presentar la documentació requerida per a la seva autorització.

Aquests es troben dins del primer cicle d’avaluació, finalitzat el 30 d’abril, que abastava expedients de productes amb i sense indicació terapèutica (administració injectable).

Els productes dins d’aquest grup que sí han presentat la documentació es troben en el primer procés d’avaluació per part de l’AEMPS. En finalitzar aquesta avaluació serà quan es determini si són autoritzats i, si escau, les condicions de prescripció d’aquest tipus de productes i quan hagin d’incloure en el cartonatge i prospecte les llegendes que permetin la correcta identificació d’aquests.

Adequació dels productes homeopàtics

El passat 30 d’abril de 2018, l’AEMPS obria un termini perquè els titulars dels productes homeopàtics comuniquessin a l’AEMPS la seva intenció d’adequar-se a el que es preveu la normativa europea.

Només els productes homeopàtics que van ser comunicats podran continuar sent comercialitzats fins a la seva avaluació i posterior decisió. La resta de productes homeopàtics no poden continuar sent comercialitzats i, per tant, els que es troben en farmàcies han estat retirats (2.008 productes).

És important destacar que, un cop avaluats, si es resolgués no autoritzar, els productes denegats haurien d’abandonar el mercat. Igualment, si finalitzat el període per a la presentació dels dossiers, el titular no l’hagués presentat, el producte deixarà d’estar acollit i haurà d’abandonar el mercat.

Sis cicles de presentació de dossiers i avaluació

El primer cicle cobrirà la sol·licitud dels expedients sol·licitats amb indicació terapèutica i aquells sense indicació terapèutica la via de la qual d’administració sigui injectable.

A mesura que el calendari es vagi complint, en l’apartat “Homeopàtics” de la pàgina web de la AEMPS s’anirà actualitzant tota la informació sobre aquest tema i el llistat de tots els productes homeopàtics als quals afecta.

Font d’informació: Aemps

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank