Des de fa quatre anys, AFB col·labora amb l’IMO (Institut de Microcirurgia Ocular) en la difusió de la campanya que aquesta institució realitza per prevenir el glaucoma, amb motiu de la Setmana Mundial dedicada a aquesta malaltia, que aquest any se celebra del 6 al 12 de març.

Moltes farmàcies de Barcelona contribuïu a donar a conèixer aquesta patologia i les accions que desenvolupa l’IMO per prevenir-la. Ara, us tornem a proposar que hi participeu, doncs la informació que pugueu oferir als vostres usuaris ajudarà a fer visible aquesta patologia i detectar casos no diagnosticats.

Activitats de l’IMO a difondre:

La campanya de l’IMO durant Setmana Mundial del Glaucoma (6-12 març) inclourà les següents activitats, que tindran lloc a les seves instal·lacions (C/ Josep María Lladó, 3):

  • Del 7 a l’11 de març:

Revisions oculars gratuïtes per detectar precoçment el glaucoma per a població de risc no diagnosticada. Inclouen una prova d’agudesa visual, presa de la pressió ocular i exploració del nervi òptic.

  • Dimarts 8 de març a les 19h:

Conferència “La meva vida, el glaucoma i els somnis per complir. Valors i tècniques per a l’èxit”, a càrrec del nedador paralímpic: l’Enhamed Enhamed, que oferirà el seu testimoni i donarà les claus per tenir una vida plena malgrat ser invident. El coach i conferenciant va ser diagnosticat de glaucoma congènit poc després del seu naixement.

Per reservar hora de revisió i/o confirmar assistència a la conferència i al còctel posterior, cal trucar al 93 253 15 01 o enviar un correu a info@fundacionimo.es També ho podeu fer a través del formulari que apareix al següent enllaç: http://www.imo.es/profesionales/agenda/semana-mundial-glaucoma-2016/presentacion/

Material gràfic per a les farmàcies:

  • Adjunt trobareu els pdf programa i el pòster de la campanya, per a la vostra informació i per si ho voleu exposar a la vostra farmàcia.
  • A més, farmàcies de Barcelona ciutat associades de l’AFB rebreu un pòster per exposar-lo a la farmàcia.
  • D’altra banda, les 40 farmàcies sòcies més properes a les instal·lacions de l’IMO (C/ Josep María Lladó, 3), rebreu, a part del pòster, un display, 200 tríptics amb el programa d’activitats i 100 tríptics divulgatius sobre el glaucoma.

Preveient l’entrega dels materials, seria bo que informéssiu el vostre personal. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Què és el glaucoma?

És un conjunt de malalties que provoquen un dany progressiu en el nervi òptic, motiu pel qual es produeix una reducció gradual del camp visual del pacient. La pèrdua de visió causada és crònica i irreversible, però és possible frenar la seva evolució si es diagnostica i tracta precoçment. Actualment, afecta un milió de persones a Espanya, però la meitat dels pacients no en són conscients perquè el glaucoma no provoca símptomes fins que es troba en fases molt avançades.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank