En el marc de la commemoració mundial de la Insuficiència Cardíaca (IC), del 7 a l’11 de maig, set ciutats espanyoles s’han sumat a la campanya internacional “Mou-te per la IC”, organitzant diferents activitats informatives i formatives dirigides a pacients i familiars, a la població en general i també a les institucions públiques.

Barcelona i Girona són les dues ciutats catalanes que han participat, Vitòria al País Basc, Valladolid a Castella i Lleó, Corunya a Galícia, Sevilla a Andalusia i Las Palmas de Gran Canaria. En totes elles s’han organitzat estands informatius sobre la IC i s’han repartit globus vermells amb el logotip de la campanya, a més d’oferir-se jornades de formació dirigides a pacients i familiars on experts en el tractament de la IC han parlat sobre com poder reduir la progressió de la malaltia, com portar un millor control de la mateixa i han orientat als pacients a preparar millor la seva propera visita al metge.

A Girona, l’estand informatiu va situar-se a la Plaça Miquel Santaló i Pavor el 9 de maig. A Barcelona va organitzar-se l’estand el 8 de maig en el vestíbul de consultes externes de l’Hospital Clínic i a la tarda del mateix dia es va realitzar una jornada de formació sota el lema “Mou-te per la IC”. A més, gràcies a l’acord entre Corazón Sin Fronteras i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), 1.030 farmàcies de la ciutat de Barcelona van repartir díptics amb informació bàsica sobre la IC

La campanya “Mou-te per la IC”

“Mou-te per la Insuficiència Cardíaca” és un projecte de conscienciació global en ciutats que neix dels pacients i que té com a objectiu augmentar el coneixement sobre la IC. És una iniciativa de la International Heart Hub (iHHub), aliança d’organitzacions de pacients a escala mundial que treballa per crear consciència sobre les malalties del cor i millorar la qualitat de vida dels pacients.

En total, són més de 40 ciutats europees les que se sumen a la campanya al llarg d’aquest mes de maig per recolzar aquesta iniciativa. Els països de la UE que ja s’han compromès a participar són Irlanda, França, Itàlia, Bèlgica, Països Baixos i Espanya.

A Espanya aquesta iniciativa està coordinada per CardioAlianza, associació nacional de pacients cardiovasculars que agrupa 51 associacions locals, entre elles Corazón Sin Fronteras, amb 21.000 pacients associats, i compta amb l’aval científic de la Secció d’Insuficiència Cardíaca de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC).

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank