Quins són els reptes que afrontarem en els propers anys, centrant-nos en la situació general del sector amb les novetats que han sorgit en relació al conveni col·lectiu i concretament en com s’hauria de canviar l’atenció sanitària a persones grans que viuen a residències a Catalunya són alguns dels temes que es tractaran.

La presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual; Ferran Escura, del Bufet Escura; i Josep Martí del portal inforesidencias.com, presentaran l’acte. A continuació tindrà lloc la intervenció de Josep Maria Barcelona de Bufet Escura i Aitor Pérez de Gerokón, per abordar les claus del sector de les residències.

A les 12.45 tindrà lloc una taula rodona sobre com hauria de ser l’atenció sanitària en residències, en la que participa Andrés Rueda, president de l’Associació de Directors de Centres i Serveis d’Atenció a la Dependència Gerontològica (ASCAD); Montserrat Perelló, presidenta de la Secció col·legial de Metges de Residències del Col·legi de Metges de Barcelona; i un representat d’ACRA.

Nou model d’atenció a residències

A Catalunya, el Servei Català de la Salut (CatSalut) aspira a implantar un model basat en el consens entre tots els actors implicats per tal d’oferir l’atenció farmacèutica a les persones residents en aquests centres a través d’altres punts sanitaris diferents a les oficines de farmàcia, com per exemple centres d’atenció primària.

FEFAC ha manifestat públicament la seva disconformitat amb el fet d’excloure les oficines de farmàcia de la prestació farmacèutica a residències de persones grans, amb el comunicat de premsa del passat 23 de març 

Posteriorment, el 5 d’abril, va presentar al·legacions als documents elaborats pel Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, relatius al projecte de nou Model d’Atenció Sanitària Integrada a les persones que viuen en centres residencials per a gent gran.

Informació d’interès

Lloc: ESADE. AV. de Pedralbes 60-62.

De 9,30 a 14,30 hores.

Inscripcions gratuïtes. Places limitades.

Formulari d’inscripció

Programa de l'acte