Ciutadans (C’s) ha presentat avui en el Parlament de Catalunya, en una roda de premsa a la qual ha assistit FEFAC, la ‘Proposició de Llei de coordinació de la farmàcia assistencial per la millora del sistema de salut’, que té com a principal objectiu possibilitar que els farmacèutics puguin accedir a part de l’historial clínic dels pacients.

Segons ha assenyalat el portaveu de C’s en Farmàcies, David Mejía, “aquesta mesura permetrà oferir un millor servei coordinat amb el sistema de salut i de proximitat als ciutadans”. La iniciativa es basa en aprofitar la proximitat i accessibilitat que ofereix la xarxa d’oficines de farmàcia i en el fet que metges i farmacèutics compateixin informació dels pacients. Això “millorarà la col·laboració entre tots els agents i descongestionarà els centres de salut”, ha assenyalat.

En l’elaboració del text de la Proposició de Llei han col·laborat diferents agents sanitaris, entre ells, FEFAC, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i SEFAC, així com professionals d’altres col·lectius sanitaris, segons ha expressat el portaveu de Ciutadans. Aquest s’ha mostrat satisfet pel consens al que s’ha arribat amb aquesta iniciativa, i ha expressat el seu desig que aquest enteniment es traslladi ara a l’àmbit polític.

Mejía ha emfatitzat que, a l’hora de redactar la Proposició de Llei, s’ha tingut especial cura amb la confidencialitat de les dades, i ha explicat que serà el propi pacient qui donarà el seu consentiment exprés per al tractament de les mateixes. El següent pas d’aquesta iniciativa serà el seu debat en el Ple del Parlament per part de la resta de formacions.

Adjuntem la Proposició de Llei sobre farmàcia assistencial presentada per Ciutadans. 

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank