Clausurat el cicle de Jornades de Gestió Empresarial d'Oficina de Farmàcia, en les quals s'han format 155 farmacèutics

Barcelona, ​​26 de juny de 2013. El cicle de vuit Jornades de Gestió Empresarial d'Oficina de Farmàcia, organitzades per l'Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB) i el centre de negocis ESADE, amb la col·laboració de Ferrer Internacional S.A., ha finalitzat amb una valoració positiva per part dels alumnes i de les mateixes entitats organitzadores.

Les enquestes realitzades als 155 participants revelen que l'avaluació que realitzen d'aquesta oferta formativa ha estat molt satisfactòria. Sobre 5 punts, la mitjana d'avaluació ha estat de 4,3. El professorat ha estat avaluat amb un 4,42, mentre que la claredat de l'exposició ha obtingut 4,15 punts i la qualitat dels materials docents, 4,34.

Respecte la col·laboració entre l'empresarial de farmàcies i Ferrer, Rosa Puig, directora de les Jornades per AFB, assenyala que l'acord assolit entre les dues entitats en matèria de formació “és una mostra que les companyies farmacèutiques saben estar al costat de l'oficina de farmàcia”.

Per la seva banda, Manel Vera, director de Ferrer HealthCare, destaca que “el principal valor afegit ha estat el plantejar i demostrar que, front als canvis i dificultats que està vivint la farmàcia en el seu dia a dia, hi ha opcions i camins nous que cal treballar i que, en la major part dels casos, són més accessibles del que a primera vista pot semblar”. En referència al contingut de les sessions, subratlla que aquestes “no s'han limitat a parlar d'estratègies de manera genèrica, ja que és necessari que calin les idees concretes i guies d'aplicació per posar-les en marxa de forma immediata i amb els recursos disponibles”, afirma.

Rosa Puig coincideix amb Vera en què un dels objectius ha estat fer reflexionar sobre el canvi que necessita cada farmàcia i fer-ho possible. “Totes les sessions han anat encaminades a evitar que el titular caigui en l'autocomplaença. Precisament, en la jornada de cloenda es va transmetre la idea que cal fugir d'aquest acomodament i buscar una injecció d'energia com a líders. No ens podem permetre estàndards de rendiment baix, hem de donar exemple, implantar una cultura de rebuig a les males notícies i de transmissió d'aquesta energia positiva”, apunta. Puig considera que, en aquest camí, “és necessari crear un sentit d'urgència, que passa per donar-li al canvi la importància i prioritat necessàries, ser ferms i aconseguir el suport de la resta de l'equip per aconseguir la professionalització de la gestió de la farmàcia”.

En la línia docent pròpia d'ESADE, és fonamental que cada titular aconsegueixi fer efectiu el canvi en la seva farmàcia, segons explica la directora acadèmica de les Jornades, Rosalía Larrey: "Des d’Esade, no només es treballen conceptes i eines acadèmiques, sinó que intentem generar un esperit que permeti enfrontar-se als canvis. Crec que això ho hem aconseguit, i els alumnes no surten únicament havent adquirit coneixements, sinó motivats per fer coses diferents en la gestió de les seves farmàcies”.

Al seu parer, el format d'aquesta activitat formativa, basat en jornades mensuals dobles, "ha aportat una flexibilitat que ha resultat molt positiva, i el principal avantatge és que ens permet compaginar un model doble. D'una banda, està oberta a aquells farmacèutics interessats en àrees determinades de la gestió. D'altra banda, el fet de poder-la realitzar en la seva globalitat ha permès adquirir un coneixement sobre la totalitat d'àrees que conformen la gestió de la farmàcia”, apunta Larrey.

Tal com s'ha esmentat, la satisfacció per part dels alumnes ha estat elevada, segons les avaluacions realitzades després de cada jornada. El titular de farmàcia José Ibáñez, expresident de la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFAC), que ha assistit a la seva totalitat, considera un avantatge el fet que siguin sessions obertes, que es poden realitzar en el seu conjunt o independentment: “Quan es tracta d'un curs global, un es pregunta si tornarà a sentir l’abc de la gestió. En aquest cas, en tractar-se d'un format tan interactiu, de reflexió i participació, aquestes pors de tornar a l’inici dels coneixements en gestió de farmàcia desapareixen. Lluny de ser un format tancat, les jornades són més flexibles, el que permetria repetir-les, ja que els temes són canviants”, explica.

També comparteix la idea que aquesta activitat formativa ha anat molt més enllà de la transmissió de coneixements: “Una de les aportacions més importants és que t'ajuden a pensar. T’expliquen coses que pots saber però enfocades d'una altra forma, de manera que les entens d'una altra manera i et conviden a pensar”, assenyala. Sobre l'aplicabilitat de les sessions, assegura que durà a terme idees sorgides durant el curs. “Per exemple, en el terreny de les xarxes socials. En un altre àmbit, com la gestió financera, m'han proporcionat claredat d'idees. Aquest és un dels principals valors de les jornades”, assenyala.

Adjunt trobareu les entrevistes íntegres de les quals s'han extret les declaracions d'aquest text (Sra. Puig, Sra. Larrey, Sr. Vera i Sr. Ibáñez). 

 

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank