Wecare-u, empresa editora del setmanari El Global, ha celebrat aquest 16 de novembre el 4rt Congrés d’Autocura a Madrid, en el qual ha participat FEFAC. Concretament, el president de la Federació, Antoni Torres, va ser un dels ponents de la taula rodona ‘Farmàcia, gestió de persones i habilitats’, moderada per Silvia Fortuny, de Fortuny Consultores.

Un dels objectius va ser analitzar quines estratègies de recursos humans implantades a les companyies farmacèutiques poden ser traslladables a les oficines de farmàcia. Segons va explicar Maria Junyent, responsable de RRHH de Boeringher Ingelheim, la seva empresa es basa en quatre pilars. El primer d’ells és treballar la comunicació amb el treballador, perquè sàpiga què s’espera d’ell, obtenir un feedback i conèixer les seves necessitats. El segon és saber motivar l’equip a través de diverses eines, com la retribució variable o la formació.

Va destacar com a tercer punt el desenvolupament i la projecció professional dins l’empresa, encara que és un àrea més difícil de desenvolupar a les oficines de farmàcia. El lideratge és, segons aquesta experta, el quart pilar de la política de recursos humans.

Sobre aquesta qüestió, Antoni Torres recomana als titulars que es formin en gestió d’equips. Treballar la relació amb les persones i en la part emocional, no només dels treballadors, sinó també dels usuaris, té una repercussió positiva sobre els resultats. “La farmàcia no pot situar-se només en un plànol professional, doncs està implicada amb la societat i ha de fer servir el llenguatge dels sentiments, i això s’aprèn”, afirmà.

La taula rodona també va comptar amb el titular de farmàcia de Sevilla i expert en gestió Javier Baquero, que considera que el farmacèutic és el professional que està millor preparat per donar resposta a les noves necessitats dels pacients i consumidors, que cada cop demanden més informació i més impacte emocional.

Les claus per a una política eficaç dels recursos humans són, segons Baquero, treballar a fons les entrevistes de selecció de personal, generar un entorn que motivi a l’equip, establir un pla d’objectius i portar un control de les tasques a través d’eines com el check list.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank