La segona dosi de record de la vacuna contra la covid està actualitzada per fer front a la variant òmicron

Els equips d’atenció primària han començat la campanya a les residències de gent gran, residents i professionals, i als majors de 80 anys. Properament s’obrirà als majors de 60 anys. També a la resta de la població amb criteris per rebre la vacuna contra la COVID, la de la grip, o totes dues.

Qui ha de rebre les dues vacunes?

Actualment, i segons els criteris estatals i europeus, s’han de vacunar contra la COVID les persones majors de 60 anys, professionals sanitaris i col·lectius de risc. Tot i així, en una primera fase, la campanya se centra en les persones majors de 80 anys, les que viuen a residències i els seus professionals.

En el cas de la grip, s’hi sumen les embarassades i altres col·lectius de risc.

Vacunació: demanar dia i hora

En els propers dies, Salut informarà quan serà possible demanar dia i hora al centre de referència per a la resta de col·lectius cridats a la vacunació a través dels canals habituals.

Segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, “aquesta és una campanya de vacunació molt més tranquil·la, ja normalitzada, perquè en el moment actual comptem amb la immunitat aportada per les vacunes, que van ser el gran punt d’inflexió, i per la immunitat adquirida per haver passar la malaltia”.

Les noves vacunes contra la COVID estan actualitzades per fer front a les variants actuals d’òmicron. Tal i com argumenta la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “per a la segona dosi de record de la vacuna contra la COVID s’utilitza una vacuna bivalent amb soques adaptades a la variant òmicron, en concret la BA4 i la BA5”.

Vacunació contra la grip

El lema de la campanya de la grip d’enguany és “Aquesta tardor, vacuna’t contra la grip”. Aquest any, encara que la campanya contra la grip comença abans del que és habitual, les primeres vacunes que s’administren són d’alta càrrega. És a dir, estan reforçades perquè proporcionin protecció per a tot l’hivern.

Catalunya ha rebut ja un total de 900.000 dosis de vacuna contra la grip, i s’espera que aquesta setmana se’n rebin unes altres 900.000. La novetat de la campanya d’enguany és la vacuna tetravalent amb dues soques del virus A i dues del virus B que s’han adaptat als virus circulants de la COVID segons les recomanacions de l’OMS.

Més informació a la web canalsalut.gencat.cat/vacuna-tardor.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank