Inici 9 COVID-19 9 Informació sanitària i organitzativa 9 Comunicat del Departament de Salut sobre la retirada de les mascaretes

Salut es mostra crític en la seva aprovació fins després de Setmana Santa

El Departament de Salut valora positivament tenir ja una data fixada de la retirada de les mascaretes. Tot i així, es mostra crític en la seva aprovació fins després de Setmana Santa. Salut considera que no hi ha cap fonament científic que recolzi el manteniment de les mascaretes als interiors per més temps. Bona part dels països europeus ja han fet decaure la mesura de la mascareta als interiors.

En aquest sentit, reitera que la mesura es podria haver posat en marxa fa setmanes començant pels centres escolars i de forma gradual per veure’n l’efecte, tal com ha posat de manifest en nombroses ocasions tan a la Comisión de Salud Pública com a la Interterritorial i com societats científiques reclamen. I insisteix en que demorar la decisió només fa que augmentar la creixent i menor adherència a la mesura.

Per últim, es mostra d’acord en el manteniment de la mascareta en espais més sensibles com centres sanitaris i sociosanitaris i el transport públic, tal com ha expressat en la carta tramesa a la Ministra.

Font d’informació: Salut

3 Comments
  1. er últim, es mostra d’acord en el manteniment de la mascareta en espais més sensibles com centres sanitaris i sociosanitaris i el transport públic, tal com ha expressat en la carta tramesa a la Ministra.

    I a les farmàcies , ens consideren centre sanitari?

    • Hola Elena, moltes gràcies per la teva pregunta. Sanitat ha explicat que es mantenen en els centres assistencials, tant per a treballadors com per a visitants i per a les persones ingressades quan estiguin compartint espais comuns fora de la seva habitació. També es mantindrà l’obligació del seu ús en els centres sociosanitaris, per als treballadors i visitants en zones compartides; i en els mitjans de transport. Per tant, a les farmàcies no serà obligatori portar-les. Això no vol dir que la portem per responsabilitat si així ho considerem oportú.

  2. Totes les persones, abans o després d’anar al CAP passen per les farmacies i si no es obligatori no les podem exigir.
    Amb l’aument de covid que hi ha, pero que no es notifiquen, o bé agafem la covid o bé agafarem una pulmonia de tant ventilar.
    Si no som sanitaris, que som?

Submit a Comment