Sanitat ha elaborat un document amb les preguntes més freqüents

El dia 17 de maig de 2022 la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP) va rebre una alerta des del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). Aquesta era referent a la notificació recent de casos de verola del mico (monkeypox).

Seguidament, la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) va emetre una alerta als centres sanitaris del territori. L’objecitu de l’alerta era que es notifiquin de forma prioritària possibles casos que compleixin els criteris establerts.

El procés per confirmar els potencials casos sospitosos de verola del mico requereix d’estudis de microbiologia i seqüenciació que no són immediats. A divendres 20 de maig a les 20.00h, a Catalunya no hi ha cap cas confirmat de verola del mico.

Els casos sospitosos que la XVEC classifica com a tals són comunicats al Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES). Per qüestions de procediment i privacitat no es donaran detalls sobre l’evolució d’aquests casos i només es comunicaran els evantuals casos confirmats.

Per més informació sobre la verola del mico es pot consultar el document ‘Información general sobre las agrupaciones de casos de viruela de los monos (Monkeypox): preguntas más frecuentes’ elaborat pel Ministerio de Sanidad.

Font d’informació: Departament de Salut

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank