S’acosten les festes de Nadal i per gaudir-ne al màxim no podem oblidar-nos de la salut, que acostuma a ser el que desitgem per a nosaltres i la gent que estimem. Per aquest motiu, és important adoptar bons hàbits diaris i mantenir-los en aquestes dadtes per evitar els excessos.

El Canal de Salut del Sistema de Salut de Catalunya recull 10 consells per gaudir d’unes festes actives i saludables que resumim a continuació:

  1. Gaudiu de temps amb els amics i la família. Penseu que el millor regal és el vostre temps. Aquestes dates són propícies per a la solidaritat; és fàcil col·laborar en activitats de voluntariat.
  2. Planifiqueu les compres de Nadal tenint en compte el que necessiteu. És la millor manera de controlar despeses! Informeu-vos i trieu sempre les opcionsm és saludables i sostenibles.
  3. Mengeu sa i de gust! Per sentir-vos millor controleu la mida de les racions i combineu els àpats de festa amb altres més lleugers.
  4. Sigueu creatius. Proveu maneres diferents d’incloure fruita i verdura als vostres plats, us ajudaran a arribar a les 5 peces al día. Hi ha opcions divertides i molt saludables!
  5. Mogueu-vos. Passegeu, sortiu a patinar, ballar, jugar. Són activitats divertides i saludables” Si feu regals, opteu pels que afavoreixen l’activitat física.
  6. Modereu el consum d’alcohol. Si en consumiu, feu-ho amb moderació. Si heu begut alcohol no conduïu. Per calmar la set, l’aigua és la millor opció.
  7. Si us heu de desplaçar, camineu o utilitzeu el transport públic. Si aneu amb vehicle, reviseu-lo i conduïu amb precaució.
  8. Si feu vacances, procureu descansar. Simplifiqueu i compartiu les feines de les celebracions. Aconseguiu estones de relax.
  9. Protegiu-vos del fred. Consulteu la previsió del temps. Abrigueu-vos bé i eviteu els canvis bruscos de temperatura.
  10. Us heu plantejat deixar de fumar? El començament de l’any és un bon moment per intentar-ho, el farmacèutic pot ajudar.

Font: Canal Salut del Sistema de Salut de Catalunya

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank