Mentre a la Comunitat Valenciana continua la polèmica generada arran de la decisió de l’Administració de que sigui l’hospital qui s’encarregui del servei farmacèutic a centres socioresidencials, a Madrid presenten la Guia d’Actuació en l’Àmbit de l’Assistència Farmacèutica en Depòsits de Medicaments de Centres Sociosanitaris.

El president del Consejo General de Colegios de Farmacéuticos, Jesús Aguilar, va assenyalar que la xarxa de farmàcies arriba al 99% de la població en el seu lloc de residència, una capil·laritat única que cal que les administracions sanitàries i socials aprofitin per cobrir les necessitats dels pacients. “No obstant això, estem veient com, en algunes comunitats autònomes, s’estan desenvolupant normatives que deixen al marge a la farmàcia comunitària i que volen excloure la xarxa de farmàcies de la prestació farmacèutica a centres sociosanitaris”, afirmà.

La guia recull les funcions a realitzar amb caràcter general pels farmacèutics: adquisició, custòdia, conservació i dispensació de medicaments, així com el control de les receptes mèdiques o l’elaboració de fórmules magistrals.

Es pot accedir a la Guia a través del següent enllaç: Guia servei farmacèutic a centres socioresidencials

Pel que fa al projecte Resi Equifar, de dispensació a residències a través de l’Hospital de la Fe, a València, des de les associacions empresarials de farmàcies s’afirma que farà augmentar la despesa pública en la dispensació de medicaments i que no obeeix a cap reclamació social. En el mateix sentit, consideren que el nou model va contra la igualtat en la dispensació farmacèutica i que l’oficina de farmàcia ofereix un servei continuat.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank