El rector Joan Elias i el president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), Antoni Torres, han signat un conveni que potenciarà un programa de col·laboració mútua per realitzar activitats relatives a la docència i la recerca en l’àmbit de la farmàcia comunitària, una iniciativa que contribuirà a promoure la millora dels serveis farmacèutics i a facilitar el desenvolupament professional continu. L’acte de signatura ha tingut lloc aquest divendres, 16 de juny, a la sala de juntes del Rectorat de la Universitat de Barcelona.

En el marc de l’acord, s’establirà un marc de col·laboració entre la Unitat de Coordinació Docent d’Estades en Pràctiques Tutelades de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona —amb un equip de govern encapçalat pel degà, Joan Esteva de Sagrera— i la FEFAC. El nou conveni permetrà optimitzar l’ús dels recursos docents i de recerca disponibles, que estan orientats a promoure activitats formatives i d’investigació entre els farmacèutics tutors dels centres acreditats per a la formació d’alumnes en pràctiques tutelades. 

Potenciant el desenvolupament professional del farmacèutic tutor

L’acord, d’una durada de quatre anys amb caràcter prorrogable, també representa una nova iniciativa per promoure el desenvolupament professional del farmacèutic tutor —col·laborador de la UB—i facilitar la difusió dels resultats de les activitats docents i investigadores entre les societats mèdiques i farmacèutiques. A més, contribuirà a implementar els serveis farmacèutics de qualitat en els centres receptors, i a garantir l’ús efectiu i segur dels medicaments.

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) és l'organització empresarial de farmacèutics que té el seu àmbit d'actuació en el territori català. Amb l’objectiu principal de defensar els interessos dels titulars d’oficina de farmàcia, representa prop de 1.600 farmàcies de tot Catalunya, que sumen les farmàcies de les quatre associacions empresarials catalanes que integren la FEFAC: l’Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB), l’Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE), l’Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia de Tarragona (AFET), i l’Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida (AFELL).

                                                               

Més informació:

Gabinet de premsa

Universitat de Barcelona

Tel. +34 93 403 55 44

premsa@ub.edu

 

Sobre la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona és la primera universitat pública de Catalunya pel que fa a nombre d’estudiants, uns 64.000, i a oferta formativa, amb 73 graus, més de 150 màsters universitaris i 48 programes de doctorat. Ocupa el primer lloc de l’Estat en producció científica, fet que la converteix en el principal centre de recerca d’Espanya i en un dels més importants d’Europa.

La UB és la institució d’educació superior líder a Espanya en els principals rànquings internacionals, com l’Academic Ranking of World Universities (ARW) o els QS World University Rankings. A més, destaca en ocupabilitat, àmbit en què es classifica entre les 70 primeres universitats del món, segons els QS Graduate Employability Rankings.

Membre de la Lliga d’Universitats de Recerca Europees (LERU), la UB té 17 investigadors guardonats amb ajuts del Consell Europeu de Recerca (ERC). El 2016, The Times Higher Education va incloure la Universitat de Barcelona entre les 25 millors del món amb més de 400 anys d’història.