S’introdueixen mesures de seguretat i es permet que des de qualsevol farmàcia es pugui verificar la seva autenticitat

Farmacèutics, metges, dentistes i podòlegs han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa un sistema de validació de la recepta privada en suport paper.

L’objectiu d’aquest sistema és garantir l’autenticitat de la recepta privada, evitar la falsificació de receptes i proporcionar seguretat al pacient.

Han signat aquest conveni el president del Consell General de Col·legis Oficials de Metges, Serafín Romero; el president del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, Jesús Aguilar;, el vicepresident del Consell General de Dentistes, Francisco José García Lorente i el president del Consell General de Col·legis Oficials de Podòlegs, José García Mostazo.

Receptes autèntiques i no duplicades

Aquest sistema garanteix que la recepta privada lliurada en una oficina de farmàcia és autèntica, no duplicada i que ha estat emesa per un prescriptor habilitat, mitjançant l’assignació d’un codi que serà validat pel farmacèutic.

Aquest model recull la traçabilitat de la recepta, des de la verificació del prescriptor fins a la comprovació que la recepta ha estat dispensada, impedint així que torni a ser utilitzada.

El sistema que minimitza de forma significativa qualsevol tipus de frau, abús o desviació en la prescripció i dispensació de medicaments.

Codi de Verificació Electrònica (CVE) i Nodofarma

Per a la implementació del sistema s’utilitzaran solucions tecnològiques ja disponibles. Així, la prescripció es realitzarà mitjançant el Codi de Verificació Electrònica (CVE) del Consell General de Col·legis Oficials de Metges i a l’entorn de la dispensació es durà a terme a través de la plataforma tecnològica Nodofarma.

Guipúscoa serà la primera província a adherir-se

Guipúscoa serà la primera província a adherir-se i a implementar el nou sistema de validació de la recepta privada en suport paper.

Compliment de la legislació
L’objectiu d’aquest sistema d’autenticació de la recepta privada s’emmarca dins del Reial decret 1718/2010 sobre recepta mèdica i ordres de dispensació. L’article 4 determina que les receptes mèdiques en suport paper es confeccionaran amb materials que impedeixin o dificultin la seva falsificació o mitjançant la introducció de mesures de seguretat en el sistema, que garanteixin la seva autenticitat.

Aquesta normativa contempla, així mateix, que seran els consells generals de les organitzacions col·legials corporatives amb activitat privada i/o lliure exercici professional els que es responsabilitzaran de l’edició, gestió, control i inspecció de la impressió, distribució i lliurament dels seus talonaris i impresos de receptes mèdiques i ordres de dispensació. També que adoptaran quantes mesures resultin necessàries amb la finalitat d’evitar o corregir qualsevol frau, abús o desviació en aquesta matèria.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank