La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), formada per empreses i associacions de tot l’Estat (entre elles, l’Associació de Farmàcies de Barcelona), té com a objectiu realitzar accions per recuperar els terminis de pagament que fixa la legislació.

Una de les seves iniciatives més destacades és promoure els canvis necessaris per establir un règim sancionador de la morositat, que ha presentat a totes les formacions polítiques i que serà una de les principals reivindicacions que realitzi aquesta organització durant la celebració de la IV Cimera Político-Empresarial prevista per al 20 d’abril a Madrid.

En aquesta línia de treball, la setmana passada, el president de la Plataforma, Antoni Cañete, es va reunir amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, que va donar el seu suport a la instauració d’un règim sancionador que penalitzi la morositat. Altres mesures amb les que es va mostrar d’acord va ser l’agilització de la recuperació de l’IVA no cobrat i la modificació de la Llei de Contractació Pública, que actualment es troba en tràmit parlamentari.

Una altra de les reclamacions de la PMcM és que es publiquin les dades reals del termini de pagament de les Administracions Públiques. Tot i que, segons l’informe del Ministeri d’Hisenda, els terminis han millorat, a les xifres publicades cal sumar 30 dies de termini màxim legal permès per obtenir la dada real, és a dir, a partir del primer dia en què hauria d’haver-se abonat el deute. Precisament per fer servir aquesta metodologia que crea confusió, Brussel·les ha obert un expedient al Govern espanyol.

Segons les dades del Ministeri d’Hisenda, les Administracions autonòmiques estaven pagant als seus proveïdors, al mes de desembre de 2016, a 29 dies de mitjana (59 dies, segons el càlcul real). Aquestes dades són molt similars a Catalunya.

Font: PMcM

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank