FEFAC ha denunciat davant el Departament de Salut de Catalunya l’activitat del web  https://glovoapp.com, un portal a través del qual els usuaris poden comprar qualsevol tipus de producte. El web té un apartat de Farmàcia, mitjançant el qual es poden adquirir medicaments, que un transportista independent compra a una farmàcia per entregar-los al consumidor, a l’adreça que aquest faciliti.

La Federació empresarial considera que aquesta pràctica pot comportar un risc per a la salut pública i una vulneració del principi de dispensació de medicaments i el d’atenció farmacèutica exercits pels farmacèutics, segons fixa la legislació. A més, vulnera la Llei de Garanties i Ús Racional del Medicament, que prohibeix la venda telemàtica de medicaments, i el Reial Decret 887/2013, que regula la venda online de medicaments no subjectes a recepta mèdica.

Segons consta al text de la denúncia, que adjuntem, “el subministrament de medicaments a través de la referida aplicació Glovo és radicalment contrària als principis exposats, desnaturalitza la funció principal de tota oficina de farmàcia de dispensació de medicaments i suposa una amenaça real per a la salut pública”.

Per aquests motius, FEFAC sol·licita al Departament de Salut que investigui l’activitat d’aquest web i, si resultés procedent, s’imposin les mesures sancionadores que s’escaiguin.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank