FEFAC ha tingut accés a un document prescriptiu dietètic elaborat per la Unitat de Nutrició i Dietètica de l’Hospital Universitari de Bellvitge relatiu a un tractament dietètic pre-cirurgia bariàtrica.

A banda d’indicar la distribució diària dels aliments a ingerir i el tipus de dieta, completa la pauta nutricional amb una sèrie de recomanacions de farmàcies online i una parafarmàcia o poder adquirir els productes (batuts hipocalòrics) que configuren la dieta.

FEFAC entén que la recomanació per part d’un hospital públic pertanyent a l’Institut Català de la Salut infringeix el previst per l’Article 20 de la Llei 31/1991 d’ordenació farmacèutica, que qualifica com a infracció molt greu “qualsevol actuació que limiti la llibertat de l’usuari per triar l’oficina de farmàcia”.

Les recomanacions realitzades per un hospital públic incideixen en la capacitat de decisió del pacient per dirigir-se a una oficia de farmàcia o una altra, vulnerant la norma esmentada. A més, aquest dirigisme des de les institucions públiques sanitàries afecta al sistema d’ordenació farmacèutica.

D’altra banda, aquesta pràctica està expressament prohibida per la normativa de defensa de la competència. Concretament, és una conducta prevista a l’article 1 de la Llei 15/2007 de defensa de la competència.

Per aquests motius, FEFAC ha sol·licitat que el Departament de Salut insti a l’Hospital de Bellvitge a cessar d’immediat en aquesta pràctica i que es prenguin les mesures d’advertència necessàries sobre la il·legalitat d’aquests fets a tots els centres i professionals sanitaris.

Adjuntem la denúncia presentada.

Podeu fer les vostres propostes de Semàfor: A qui li posaries un semàfor?

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank