Un 77% dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha secundat la segona de les cinc jornades de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), que va tenir lloc ahir, 27 de novembre, per exigir millores assistencials i laborals al primer punt d’accés del sistema de salut.

En l’àmbit de la sanitat concertada, el seguiment als hospitals, centres d’atenció primària (CAP), centres sociosanitaris i centres de salut mental, gestionats per les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), ha estat del 70%.

Metges de Catalunya qualifica d’“ensordidora” la mobilització dels facultatius de la sanitat pública i concertada en l’arrencada de la segona jornada de vaga i adverteix l’ICS i les empreses sanitàries concertades que “no es quedarà de braços plegats”, si no s’atenen les "demandes justes i necessàries” dels facultatius per millorar l’atenció als pacients i dignificar les condicions de treball.

Ahir al migdia, prop de 1.500 facultatius van concentrar-se a les portes del Departament de Salut, a Barcelona, on un grup de 24 metges i metgesses van construir un mur de 2,40 metres d’alçada, amb 32 caixes de cartó, en què es podia llegir el lema “Dignitat i respecte”. Els manifestants han cridat consignes contra la secretària general de Salut, Laura Pelay, i han reclamat “més qualitat i menys precarietat”.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank