El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’inconstitucionalitat del Govern central contra les subhastes de medicaments que va implantar Andalusia l’any 2012. Per tant, avala aquest controvertit sistema d’estalvi en medicaments, que consisteix en treure a adjudicació pública la venda a oficines de farmàcia d’alguns dels principis actius més consumits.

El Govern central considerava que la mesura envaeix competències estatals en matèria de fixació de preus i trenca l’equitat d’accés als medicaments.

La decisió del TC ha sorprès a gran part del sector, que espera conèixer els arguments a favor de les subhastes. Laboratoris, societats científiques, col·legis professionals i associacions de pacients exigien que s’anul·lés aquesta política de selecció de medicaments. Des del 2012, s’han adjudicat 9 subhastes de medicaments, que, segons la conselleria de Salut andalusa, han estalviat 413 milions d’euros.

El conseller de Salut andalús, Aquilino Alonso, ha expressat la seva satisfacció davant la decisió del Tribunal Constitucional. Opina que, des que es van implantar les subhastes, aquest sistema “ha patit múltiples atacs per part del Govern, que va presentar un recurs d’inconstitucionalitat, i del PP, que planteja per sistema que el que feia la Junta era contrari a la Constitució”. Considera que la sentència afavoreix els ciutadans “perquè el que es deixa de gastar amb la selecció pública de medicaments es pot invertir en assistència sanitària”.

Altres comunitats autònomes, com Castella-La Manxa, han anunciat la possible aplicació d’aquest sistema de subhastes per controlar la despesa en medicaments.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank