Espanya és un dels països que més antibiòtics consumeix de la Unió Europea, amb un 32,05 DHD (Dosis diàries definides per cada 1.000 habitants i dia) enfront de les 21,9 DHD de la mitjana de països. Tot i això, les últimes dades del Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN) indiquen que entre els dos últims anys, 2016 i 2017, el consum total d'antibiòtics s'ha reduït a Espanya un 4,34% (1,54 DHD).

Aquesta dada suposa un canvi en la tendència creixent que es registrava des de l'any 2012, una inclinació que es va estabilitzar en 2015 i es va revertir en 2016-2017. El càlcul inclou els antibiòtics utilitzats en Atenció Primària i hospitals, que ha registrat diferents tendències. En l'àmbit de l'Atenció Primària es va registrar una baixada del consum d'antibiòtics del 4,78% (1,59 DHD), mentre que en l'àmbit hospitalari, es va observar un lleuger increment del 2,74% (0,06 DHD).

En l'àmbit de l'Atenció Primària les dades han estat subministrades al Ministeri de Sanitat per cada comunitat autònoma a través de la recepta oficial del Sistema Nacional de Salut, mentre que el càlcul de la recepta privada s'ha realitzat a través d'una mostra representativa d'oficines de farmàcia (n=5.500), amb un percentatge d'error del 2%). En el cas de l'àrea hospitalària, les dades s'han estimat a partir d'una mostra de 139 hospitals, amb un 24% de cobertura en nombre de llits.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank