El mercat farmacèutic en oficines de farmàcia ha experimentat un creixement del 4,5% en els últims 12 mesos, segons l’últim informe de la consultora hmR España. Les bones evolucions en valors dels genèrics (5,1%) i els medicaments de marca (5%) impulsen el creixement. Pel que fa al mercat Consumer Health, creix un 2,9%. En unitats, també s’ha produït un creixement, de l’1,7%, gràcies a l’augment de tots els segments, excepte del Consumer Health, que es manté en increment zero.

Més enllà de les dades acumulades, les del mes d’octubre no són tan positives, doncs, si es compara amb el mateix mes de 2015, tots els segments del mercat farmacèutic han caigut en unitats, mentre que en valors només ha crescut un 0,1%.

La consultora també ofereix dades sobre els laboratoris líders de vendes a Espanya. Al capdavant es situa GSK (amb el 4,9% de quota), seguida per Cinfa (3,7%), Sanofi (3,2%), Boehringer Ingelheim (3%) i Pfizer (2,9%).

Pel que fa a la facturació a oficines de farmàcia per medicaments dispensats amb càrrec al Sistema Nacional de Salut, les últimes dades indiquen una tendència a la moderació. Així, durant el mes de setembre, va augmentar un 3,38%, quan l’acumulat dels primers nou mesos de l’any té un creixement del 4,04%.

Font: El Farmacéutico

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank