Ciutadans va registrar una proposició no de llei en el Parlament d’Aragó per al desenvolupament durant el 2017 d’un pilot de dispensació en farmàcia comunitària de medicaments d'àmbit hospitalari, amb l’objectiu d’apropar al pacient la seva medicació.

Els grups del Parlament aragonès han votat en contra de la proposta; no obstant això, insten al Govern regional a “crear un grup de treball que analitzi la possibilitat que la medicació d’àmbit hospitalari, un cop equilibrat i ajustat el tractament, dosificació i control de l’administració de la mateixa, pugui ser dispensada i administrada en els centres d’atenció primària de major proximitat als pacients”.

El rebuig a la proposta de C’s es deu sobretot a la complexitat legislativa per fer-la possible i a que la mesura excediria les competències autonòmiques, de manera que ha de ser dirigida pel Govern central.

Des del PSOE, consideren que és necessari garantir la seguretat en la dispensació d’aquests medicaments, tot i que aposten per obrir el debat. En canvi,  des de Podemos defensen que, en cas de treure medicaments dels hospitals, han d’anar als centres d’atenció primària i no pas a les oficines de farmàcia.

Des de Ciutadans, afirmen que continuaran defensant la mesura. De fet, la resolució aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya el juliol de 2015 inclou en un dels seus punts que és necessari valorar “la disponibilitat i dispensació d’un major nombre de medicaments d’ús hospitalari mitjançant la farmàcia comunitària, especialment en el cas dels medicaments que no requereixen un seguiment clínic concomitant a l’acte de dispensació, per tal de garantir que els pacients que els necessitin pugui accedir-hi prop de casa o del lloc de treball”.

Font: Diariofarma

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank