L’eurodiputat del Partit Popular Català Santi Fisas ha denunciat davant la Comissió Europea l’impagament de la Generalitat de Catalunya a les farmàcies. Mitjançant una pregunta escrita a la CE, Fisas ha lamentat que “amb aquests impagaments s’està posant en risc el dret dels catalans a l’accés als medicaments, i el Govern deixa en una situació financera complicada al sector farmacèutic”.

Fisas ha preguntat CE si “considera admissible que la Generalitat incompleixi les seves obligacions de pagament amb el sector farmacèutic incomplint d’aquesta manera la directiva europea sobre morositat”. “Quines mesures pot prendre perquè el Govern compleixi amb aquesta directiva?”, ha reclamat.

Segons ens informen des del PPC, el que es busca amb aquesta acció és un pronunciament de la CE i que aquesta contesti si portarà a terme alguna acció per resoldre la situació d’impagaments. Una mesura possible per part de Brussel·les és l’obertura d’un expedient informatiu, mitjançant el qual es posarien en contacte amb la Generalitat i el Govern estatal per conèixer la situació.

Així mateix, ha destacat que “els farmacèutics han reiterat la seva exigència d’un calendari de pagaments per als pròxims mesos i que es compleixin els compromisos adquirits per part de la Generalitat”. “La Generalitat ha d’atendre aquestes peticions perquè amb la seva irresponsabilitat està posant el risc la viabilitat de les farmàcies i jugant amb milers de llocs de treball”, ha conclòs.

Comunicat del PPC: http://www.ppcatalunya.com/ca/fisas-denuncia-ante-la-comision-europea-el-impago-de-la-generalitat-a-las-farmacias/

FONT: PPC