Les farmàcies de Canàries pateixen especialment el fet que hi hagi establiments no sanitaris que facin servir la creu de malta i altres elements per fer-se passar per farmàcies. El motiu és que hi ha molts turistes que poden confondre fàcilment ambdós establiments. Una de les mesures del col·lectiu farmacèutic va ser posar en marxa una campanya informativa.

Ara, Ciudadanos (Cs) ha demanat al Govern de Canàries que modifiqui la normativa regional per millorar la identificació de les farmàcies, doncs consideren que “es fonamental protegir el consumidor canari i als quasi 15 milions de turistes que visiten les illes cada any”, assenyala Mariano Cejas, portaveu autonòmic de Cs.

Aquesta formació demana una modificació de la Llei d’Ordenació Farmacèutica, en concret, l’article 38, per “millorar la identificació de les farmàcies, farmacioles i parafarmàcies” i evitar que “es generi confusió entre els usuaris”.

Cs ha registrat una iniciativa en el Parlament de Canàries perquè la creu verda sigui utilitzada només pels establiments farmacèutics, així com la paraula farmàcia, inclosos els seus prefixes i sufixos.

La normativa actual, “tot i que estableix l’obligació d’assenyalar les farmàcies, no s’aborda l’exclusivitat de l’ús dels distintius com el de la creu verda o la paraula farmàcia amb caràcter excloent”, afirma Cejas. A més, Cs demana que també sigui visible en la placa identificativa el registre sanitari de la farmàcia.

L’objectiu últim és evitar errors i protegir els consumidors, doncs ja s’han registrat diverses denúncies al respecte, afirmen des de Cs.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank