El Decret No. 2018-847  especifica els mètodes segons els quals un farmacèutic pot oferir assessorament i serveis per promoure la millora o el manteniment de l’estat de salut de les persones. Va entrar en vigor l’endemà de la seva publicació, és a dir, el 6 d’octubre.

El text defineix cinc àrees d’intervenció del farmacèutic:

  1. Implementar accions de seguiment i suport farmacèutic. Garanteix l’ús correcte dels medicaments i la supervisió del compliment mitjançant l’anàlisi de la informació relacionada amb el pacient i els seus tractaments. A menys que el pacient s’oposi, les recomanacions resultants es formalitzen i transmeten al metge.
  2. Establir les accions de prevenció i promoció de la salut entre les àrees prioritàries d’acció de l’estratègia nacional de la salut. En aquest context, contribueix a campanyes de sensibilització i informació sobre temes de salut pública. Transmet als diversos públics interessats informació validada científicament sobre els mitjans de prevenció i malalties, amb l’objectiu de transmetre un missatge adaptat i accessible al públic.
  3. Participar en l’avaluació de la vida real dels medicaments, dispositius mèdics i innovació terapèutica en col·laboració amb les autoritats sanitàries.
  4. Participar en la detecció de malalties infeccioses i no transmissibles.
  5. Participar en la coordinació de l’atenció en col·laboració amb tots els professionals que contribueixen a l’atenció del pacient respecte a la seva trajectòria d’atenció coordinada pel metge.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank