El Servei Andalús de Salut (SAS) abonarà 10,7 milions d’euros a les oficines de farmàcia andaluses com a compensació per no poder dispensar, entre el període 2010 a 2015, centenars de medicaments designats com de “diagnòstic hospitalari” i que van deixar de subministrar-se en les oficines de farmàcia.

El SAS reconeix així el dret de les farmàcies a rebre aquestes compensacions per lucre cessant i ha posat en marxa el procés per a procedir als desemborsaments. De fet, s’estima que els abonaments es realitzin en el termini d’un mes des que es procedeixi a la signatura de l’acord de terminació del procediment. El director gerent del SAS, Miguel Moreno, ha manifestat que “la decisió presa en 2010 de portar a l’àmbit hospitalari aquests medicaments va ser un error que ara suposarà un important desemborsament per al sistema sanitari públic”.

La decisió va ser demandada judicialment pel sector farmacèutic i, al juliol de 2016, el Tribunal Suprem es va pronunciar a favor d’aquesta demanda i va considerar il·legal la resolució de 2010 per la qual es determinava la dispensació en hospitals de centenars de medicaments que, fins llavors, s’administraven en les oficines de farmàcia. L’Alt Tribunal va determinar que aquesta decisió no corresponia a la comunitat autònoma i que s’envaïen competències estatals.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank