Peu de foto, d’esquerra a dreta: Xavier Robinat (FEFAC), Jordi del Cacho (FEFAC), Amèlia Barbero (FEFAC), Carmen Hernández (FEFAC), Antoni Torres (FEFAC), Paco Mateo (AFRUC), Isabel Garrido (AFRUC), Eduardo Cacho (FEFAC), Toni Veciana (COFT), Mª Esther Fernández (FEFAC), Roger Bel (FEFAC), Pilar Miró (FEFAC), Guille Isanta (FEFAC) i Ana Quintilla (FEFAC).
La FEFAC i l’AFRUC es reuneixen a Vinebre per ajudar-se mútuament
22.05.2024. Vinebre (Tarragona). La Junta de la Federació de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), amb el seu president, Antoni Torres, s’ha reunit avui amb el president de l’Associació de Farmàcia Rural de Catalunya (AFRUC), Paco Mateo, i amb altres membres d’aquesta, com Isabel Garrido, farmacèutica de Villalba i els Arcs; i les farmacèutiques també membres de la FEFAC, Carmen Hernández, farmacèutica de Benissanet, i Amèlia Barbero, farmacèutica de Flix. La trobada ha tingut lloc a Vinebre, on el president de l’AFRUC exerceix de farmacèutic comunitari.
L’objectiu de la trobada, com ha explicat el president de l’Associació de Farmàcies de Tarragona, Eduardo Cacho, era “establir un nexe per ajudar-nos mútuament, ja que tots defensem el mateix model de farmàcia”.
En aquest sentit, el president de l’AFRUC, ha fet una crida a tots els farmacèutics perquè “la farmàcia rural dóna un servei sanitari, que és pel què hem estudiat” aquesta carrera. D’aquesta manera, Mateo ha recordat què significa ser farmacèutic i com aquesta professió ofereix un valor afegit a cada municipi.
En diferents moments de la conversa, s’ha repetit la idea que la realitat de cada farmàcia és única però que això encara és més motiu per anar tots a una i treballar plegats. Precisament, la despoblació que es pateix en alguns municipis provoca que la seva viabilitat estigui totalment compromesa i, fins i tot, algunes arriben a desaparèixer al no trobar tampoc relleu generacional. Això posa en perill el concepte de “ciutat en 15 minuts” que defensa el president de la FEFAC, on l’oficina de farmàcia esdevé un element clau com a “cohesionador social”. En paraules de Torres, “un territori es despobla quan no té serveis”, i això a nivell de societat perjudica a tots ja que a “la gent més gran és la que es queda als pobles i el cost públic i personal de mantenir l’equitat en l’accés als serveis es molt alt”.
Com a resultat de la reunió, s’ha decidit crear una comissió de treball amb membres de l’AFRUC i de la FEFAC per, pas a pas, trobar solucions reals als problemes d’aquestes farmàcies. Igualment, per conjuntament tenir més força per poder-les materialitzar. La idea que des de la FEFAC també s’ha volgut transmetre és que els problemes que afecten aquestes farmàcies afecten a tota la resta.
Amb la col·laboració de:
0 Comments