Representats polítics de tots els partits de l’arc parlamentari i representants d’associacions empresarials de tot l’Estat, entre les quals es trobava PIMEC i FEFAC, es van reunir ahir la IV Cimera Político-Empresarial organitzada per la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM).

L’objectiu de la jornada era conèixer el posicionament de les diferents formacions polítiques pel que fa a les principals reivindicacions d’aquesta organització, que passen per la creació d’un observatori de la morositat i la implantació d’un règim sancionador a les empreses que paguin amb retard.

Els representants de tots els partits participants, entre els quals es trobaven Albert Rivera, president de Ciutadans, Pablo Iglesias, secretari general de Unidos Podemos, i una dotzena de portaveus econòmics de tots els grups parlamentaris, es van mostrar d’acord amb impulsar aquestes dues mesures.

Així, tots van coincidir en la necessitat que hi hagi un consens per instaurar un règim sancionador per començar a multar les empreses que no paguin els seus proveïdors segons els terminis establerts per la llei. Segons el president de la PMcM, Antoni Cañete, la Cimera va ser un escenari perfecte per al debat i per expressar, de cara la societat civil, els compromisos en relació a les mesures antimorositat. De fet, fa unes setmanes, el Congrés dels Diputats va aprovar, amb el vot favorable del 99% de la Cambra, una Proposició No de Llei per a la implantació d’un règim sancionador.

Si les mesures pactes per les forces parlamentàries es porten a terme, es posaria fi a la dilació abusiva dels terminis de pagament a proveïdors, afirmà Cañete. Segons l’últim informe de la Plataforma, el termini mitjà de pagament en el sector públic es va reduir un 5,3%, i un 9,4% en el privat, passant de 75 a 71 dies i de 85 a 77 dies, però lluny dels 30 i 60 dies que estableix la llei, respectivament.

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat, que agrupa associacions patronals que representen prop d’un milió d’empreses, va néixer l’any 2008 per combatre la morositat i treballar pel compliment dels terminis de pagament. Aquesta organització, també amb la col·laboració de PIMEC, s’ha implicat molt activament en els últims anys en les reivindicacions de les oficines de farmàcia de Catalunya per cobrar les factures impagades.

Entre les seves accions per aconseguir que les Administracions paguin segons els terminis establers per la legislació es troba la denúncia, davant la Unió Europea, de l’obligació a la qual van estar sotmeses les empreses que es van acollir al Pla de Pagament a Proveïdors de renunciar a la reclamació dels interessos.

Sobre aquesta qüestió, finalment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha avalat aquesta condició imposada pel Govern espanyol; no obstant això, la iniciativa ha posat sobre la taula la problemàtica patida pels proveïdors amb els impagaments i la necessitat de conscienciar les institucions sobre la necessitat d’aplicar mesures contra la morositat.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank