Inici 9 General 9 Els laboratoris demanen al nou Govern predicibilitat i estabilitat

Els laboratoris demanen al nou Govern predicibilitat i estabilitat

22 nov., 2016 | General, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE

La patronal dels laboratoris innovadors, Farmaindustria, va reunir la setmana passada a mitjans de comunicació per posar-los al dia sobre l’actualitat de la indústria farmacèutica. Aquesta va patir la crisi amb una pèrdua del mercat del 25% en els anys 2012 i 2013, que va impactar sobre les inversions en I+D i en llocs de treball. De fet, un terç de l’estalvi sanitari el va assumir el medicament. No obstant això, a partir del 2014, s’ha produït una recuperació del sector, i la previsió és que durant el 2017 creixi un 0,5%.

Després de mesos d’absència de Govern, Jesús Acebillo, nou president de Farmaindustria, demana al nou equip de l’Executiu predicibilitat i poder continuar amb la tendència de recuperació de l’economia.

Considera que ha demostrat ser un sector estratègic i compromès amb la sostenibilitat. Sobre aquesta qüestió, Acebillo va destacar el protocol signat el 2015 (s’ha de renovar aquest any) entre Farmaindustria i el Ministeri d’Hisenda, a través del qual s’acorda que el sector no augmenti més que el PIB.

Altres iniciatives en marxa són el Pla d’Adherència, acordat amb tots els agents sanitaris, que es presentarà demà 23 de novembre a Barcelona. Aquest projecte ha estat posat a disposició de les Administracions per part de Farmaindustria, que espera que es debati en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per tal d’implantar-lo a tot l’Estat.

El president de la patronal va resumir les seves cinc línies estratègiques per als pròxims dos anys:

  1. Innovació. En els darrers anys, s’han produït grans avenços en el disseny de nous fàrmacs, sobretot els biològics, motivat pels estudis de la genòmica. La previsió és que la inversió en I+D augmenti.
  2. Generació de llocs de treball. L’objectiu és crear ocupació juvenil i qualificada.
  3. Transparència. La indústria farmacèutica, amb el seu codi de bones pràctiques, ha estat pionera i ha demostrat el seu compromís amb la transparència. Aquesta és fonamental en el sector farmacèutic, que desperta desconfiança en la població.
  4. Sostenibilitat. A través del pacte amb Hisenda, el compromís és no superar el creixement del PIB. Un dels objectius en aquest àmbit és disposar de més dades sobre resultats en salut i un major coneixement dels sistemes d’informació. Aquest punt és important si es volen finançar nous productes innovadors d’elevat cost.
  5. Diàleg. La necessitat de consensuar amb els diferents agents del sector es fa fonamental sobretot en aquests moments.  
0 Comments