Metges de Catalunya (MC) ha convocat una vaga de facultatius (metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs) a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre.

L’objectiu és reclamar la disminució de les càrregues assistencials, limitant a 28 les visites diàries per consulta, la reposició dels 920 professionals perduts amb les retallades sanitàries i la recuperació del poder adquisitiu arrabassat des de 2010 que el sindicat xifra en prop d’un 30%, així com per reivindicar l’increment del pressupost sanitari destinat en l’àmbit bàsic assistencial.

Sota el lema “Atenció Primària, digna i respectada”, més de 5.700 facultatius de 288 equips d’atenció primària de Catalunya estan cridats a secundar l’aturada.

La sanitat concertada també farà vaga

La xarxa sanitària concertada amb el Servei Català de la Salut també s’aturarà els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre, coincidint amb la mobilització de personal mèdic que el sindicat Metges de Catalunya ha convocat a l’atenció primària de l’ICS.

La vaga del sector concertat s’adreça als més de 10.000 facultatius de 53 hospitals d’aguts, 86 equips d’atenció primària, 50 centres socio-sanitaris i 25 de salut mental gestionats per les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES).

Sota el lema “Som metges, som sanitat i volem qualitat”, l’organització crida a l’aturada amb la finalitat de reclamar millores laborals i retributives, així com solucions per al “deteriorament progressiu de l’assistència”, afectada per la sobrecàrrega de treball i la manca d’inversions derivada de les retallades sanitàries.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank