Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoimmunes, va ser l’encarregat de presentar, amb Pilar Lucas, presidenta de l’ACLEG, la iniciativa Stop Lupus, que vol promoure la recerca en l'àmbit de la malaltia. “A més de tractar al pacient amb medicaments i amb la millor atenció sociosanitària, cal seguir investigant per trobar nous tractaments que permetin detectar més ràpidament i millor aquesta malaltia, coneixent les seves complicacions i prevenint-les en molts camps en els quals queda molta feina per fer”, va assegurar el doctor.

Per dur a terme noves recerques és imprescindible comptar amb aportacions econòmiques, va continuar Cervera, qui va explicar que al Clínic s’acaba de crear una àrea de mecenatge, el primer repte de la qual serà Stop Lupus.

“La recerca és molt necessària”, va afegir Pilar Lucas, qui va animar als presents a col·laborar. “Un pacient sol no pot fer res, però molts junts sí”, va afirmar Lucas, posant com a exemple el projecte Frena el sol, frena el lupus, impulsat des de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) amb l’ACLEG i que ha aconseguit que el 42% dels pacients espanyols es beneficiïn.

Frena el sol, frena el lupus

Ricard Cervera va destacar la missió que duen a terme des del Servei per ajudar als pacients més enllà de l’assistència mèdica, les consultes externes, l’hospital de dia o la sala d’hospitalització. I va recordar que ja s’havia treballat anteriorment per la malaltia del lupus, conscienciant a FEFAC perquè, amb ACLEG, es desenvolupés el projecte Frena el sol, frena el lupus.

“Aquesta iniciativa de responsabilitat social corporativa ha permès que els socis de l’ACLEG puguin disposar de fotoprotectors a preu reduït, gràcies a unes aliances amb els farmacèutics i els distribuïdors dels fotoprotectos”, va recordar Cervera, qui va incidir que el projecte s’ha estès a tota Espanya i que ja són moltes les comunitats que participen.

Portal Lupus

El cap del Servei de Malalties Autoimmunes va parlar també del projecte Portal Lupus. “Des de l’Hospital Clínic tenim interès en què a la xarxa existeixi informació fidedigna i segura per als pacients i, per això, s’ha creat PortalClínic, una web on es recullen diverses malalties perquè els pacients puguin consultar tota la informació”. Una de les malalties és el lupus.

Actes per celebrar el Dia Mundial del Lupus

Després de la presentació del projecte Stop Lupus van tenir lloc dues taules rodones. A la primera, Joana Guarch, del Servei de Psiquiatria i Psicologia Clínica, va explicar com viure amb lupus i afrontar psicològicament aquesta malaltia, i María Forga, del Servei d’Endocrinologia i Nutrició, va donar unes pautes sobre com la dieta pot ajudar als pacients amb lupus.

A la segona taula rodona, Gerard Espinosa, va parlar de la medicació i els tractaments, i Ignacio Rodríguez-Pinto va centrar el seu discurs en els “deures” dels pacients amb lupus.

FONT: Dep. de Comunicació de FEFAC

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank