L'atenció i l'accés a la sanitat a Espanya se situa al vuitè lloc, amb 90 sobre 100 punts, d'un rànquing mundial que avalua els sistemes salut de 195 països publicat per la revista 'The Lancet'.

Andorra, amb 95 punts, Islàndia (94) i Suïssa (92) encapçalen la llista de la primera edició de l'informe 'Impacte global de la malaltia', que ha estudiat les ràtios de mortalitat per a 32 malalties als estats sotmesos a estudi entre el 1990 i el 2015.

Segons l'informe, el sistema sanitari espanyol ha sumat 15,7 punts en els últims 25 anys i supera en puntuació països del seu entorn, com Itàlia (89), França (88), Grècia (87), Alemanya, (86), el Regne Unit (85) i Portugal (85).

Altres països que també han obtingut 90 punts són Suècia, Noruega, Austràlia, Finlàndia i els Països Baixos.

Espanya obté la nota més alta possible (100 punts) en el tractament de la diftèria, el tètanus i el xarampió, i 99 punts en desordres relacionats amb la maternitat, així com en infeccions respiratòries.

Les puntuacions més baixes estan relacionades amb els tractaments per al limfoma de Hodgkin (64 punts), la leucèmia (66), malalties biliars (74) i el càncer de pell sense melanoma (74).

A nivell global, l'informe, finançat per la Fundació Bill i Melinda Gates, ressalta que, malgrat les millores en els tractaments mèdics aconseguides en les últimes dècades, les diferències entre països respecte a l'atenció que reben els seus ciutadans no han deixat d'ampliar-se.

La regió de l'Àfrica subsahariana i el sud de l'Àsia són algunes de les més malparades pel que fa als seus sistemes sanitaris. La República Centreafricana se situa a la cua del rànquing, amb 29 punts, mentre que l'Afganistan en suma 33, Somàlia 34, Guinea-Bissau 36 i el Txad 38, els mateixos que Haití, Guinea i el Sudan del Sud.

Els Estats Units sumen en total 81 punts, els mateixos que Estònia i Montenegro. "Tenir una economia forta no garanteix una bona atenció de la salut, i comptar amb una alta tecnologia mèdica tampoc", assenyala l'autor principal de l'estudi, Christopher Murray, director de l'Institut per al Mesurament i l'Avaluació Sanitària (IHME, en anglès), als Estats Units.

Font: El Periódico de Catalunya

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank